Lietuvos rinkėjų simpatijos: populiariausia partija išlieka opoziciniai socialdemokratai | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RINKĖJŲ SIMPATIJOS: POPULIARIAUSIA PARTIJA IŠLIEKA OPOZICINIAI SOCIALDEMOKRATAI

Populiariausia šalyje išlieka opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), rodo penktadienį „Lietuvos ryto“ paskelbta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai, už LSDP balsuotų 19 proc. apklaustųjų, kai gruodį – 19,9 procento.

Reitingų lentelėje antrą poziciją išlaiko valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) su 11,3 proc. palaikymu (7,7 proc. gruodį).

Trečioje vietoje rikiuojasi opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), už kurią balsuotų 8,7 proc. respondentų, kai gruodį – 7,6 procento, toliau lentelėje – opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Už ją balsuotų, tiek pat, kiek ir už LVŽS – 8,7 proc. gyventojų, kai gruodį už „valstiečius“ būtų balsavę 7,6, už demokratus – 7,5 procento apklaustųjų.

Opozicinė Darbo partija sulauktų 4,7 proc. paramos (3,6 proc. gruodį), valdantysis Liberalų sąjūdis – 4,5 proc. (3,6 proc. gruodį), Lietuvos regionų partija – 3,3 proc. palaikymo (3,1 proc. gruodį), o Laisvės partija – 1,6 proc. palaikymo (2,8 proc. gruodį). Lietuvos lenkų rinkimų akciją palaikytų 1,1 proc. apklaustųjų, kai gruodį šis procentas siekė 1,2.

8,7 proc. apklaustųjų teigė, kad nebalsuotų, o 27,2 proc. – nežinojo, už ką. Gruodį šie skaičiai atitinkamai buvo 10,6 ir 28,7 procento. Už kitą partiją balsuotų 1,2 proc. gyventojų, kai gruodį – 1,5 procento.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią visuomenės apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko vasario 8–17 dienomis. Apklausti 1002 šalies gyventojai, maksimali apklausos paklaida siekia 3,1 proc. punkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

socialdemokratai isbarste savo vertybes,tautos pasitikejima

susideje su lansbirkiniais pedofilais ,,bernevernet,,, ir LFBTQ istais --jie siuo metu Tautos akyse toki patys ,,transformines sliuchos,, kaip konservatdegeneratai ar libersosai su LGBTQ-istai

populiariausi?

juk jie visur, kur tik prilenda - visur viską išvagia)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS