LLRA ir Rusų aljansas vienija jėgas savivaldos rinkimams | KaunoDiena.lt

LLRA IR RUSŲ ALJANSAS VIENIJA JĖGAS SAVIVALDOS RINKIMAMS

  • 2

Savivaldybių tarybų rinkimuose Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) bei Rusų aljansas dalyvaus kartu.

Bendrus kandidatų sąrašus LLRA ir Rusų aljansas planuoja kelti 15-oje savivaldybių, per spaudos konferenciją ketvirtadienį Seime pranešė LLRA pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

„Mūsų dvi parlamentinės partijos, sudarėm bendrą frakciją Seime, eilinį kartą nutarė (dalyvauti) savivaldos rinkimuose kartu, praktiškai jau trečią kartą, sudaromas platus dviejų partijų aljansas iš dviejų partijų ir virš dešimties visuomeninių organizacijų, įvairių tautybių, įvairių regionų“, - sakė V.Tomaševskis.

Europarlamentaras V.Tomaševskis yra iškeltas kandidatu į sostinės merus, Rusų aljanso atstovė parlamentarė Irina Rozova kandidatuos į uostamiesčio mero postą. LLRA atstovas Seimo narys Zbignevas Jedinskis bus kandidatas į Švenčionių rajono merus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija rusų judėjimo atstovus į savo kandidatų sąrašą įtraukė ir per Seimo rinkimus 2012 metais, tačiau formaliai koalicinio dviejų partijų sąrašo nesudarė. Koalicijai yra nustatytas aukštesnis patekimo barjeras.

Savivaldybių tarybų rinkimuose partijos kandidatų sąrašas dalyvauja mandatų skirstyme, jei už juos balsuoja ne mažiau kaip 4 proc., o už partijų jungtinį - ne mažiau kaip 6 proc. rinkėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

mizantropas

jie ir taip gauna rusijos paramą, viskas aišku ir kasdieniame gyvenime, ir komentaruose. Lietuviai turi suremti pečius, kad šalies priešai neprsiskverbtų į politinius postus, nes tai bus maskvos tarnai, kaip ir dabar, tik poste.

L

Vienijasi, kad gautų Rusijos paramą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS