M. Adomėnas: ilgalaikis politinis sprendimas Artimuosiuose Rytuose – tik derybų keliu | KaunoDiena.lt

M. ADOMĖNAS: ILGALAIKIS POLITINIS SPRENDIMAS ARTIMUOSIUOSE RYTUOSE – TIK DERYBŲ KELIU

  • 0

Tik ilgalaikis politinis sprendimas Artimuosiuose Rytuose gali užkirsti kelią pasikartojantiems smurto proveržiams ir civilių gyventojų žūtims, teigia užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas.

„Pripažįstame Izraelio teisę į savigyną nuo mirtinų teroristinių atakų. Raginame abi puses nutraukti ugnį, siekiant išsaugoti galimybę grįžti prie derybų, ir remtis sutartais tarptautiniais standartais“, – neeilinėje Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos vaizdo konferencijoje sakė M. Adomėnas ir pareiškė susirūpinimą dėl galimo šio įsiplieskusio konflikto poveikio visam Artimųjų Rytų regionui, Izraelio ir arabų šalių santykių normalizacijai.

Pasak M. Adomėno, nerimą kelia augantis civilių mirčių skaičius. Visomis įmanomomis priemonėmis būtina užtikrinti gyventojų saugumą ir laikytis tarptautinės humanitarinės teisės.

Mantas Adomėnas/URM nuotr.

Viceministras pabrėžė, kad itin svarbios tarptautinės bendruomenės pastangos, mažinant eskalaciją ir raginant konflikto šalis išsaugoti derybų galimybę. Jis taip pat kvietė ES savo veiksmus koordinuoti su JAV ir kitomis partnerėmis, kurių vaidmuo šiame procese yra esminis, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

GALERIJA

  • Mantas Adomėnas
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS