M. Adomėnas konferencijoje pristatė Lietuvos humanitarinės paramos Sirijai įsipareigojimus | KaunoDiena.lt

M. ADOMĖNAS KONFERENCIJOJE PRISTATĖ LIETUVOS HUMANITARINĖS PARAMOS SIRIJAI ĮSIPAREIGOJIMUS

  • 8

Jungtinių Tautų (JT) ir Europos Sąjungos (ES) ministrų vaizdo konferencijoje „Parama Sirijos ir regiono ateičiai“ užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas išreiškė Lietuvos paramą nuo konflikto Sirijoje nukentėjusiems pabėgėliams bei šalies viduje perkeltiems asmenims.

Viceministras taip pat išreiškė Lietuvos palaikymą JT specialiajam pasiuntiniui Sirijai Geirui O. Pedersenui ir taikiam konflikto sprendimui pagal JT nuostatas bei pabrėžė būtinybę siekti teisinės atsakomybės už Sirijoje vykdomus nusikaltimus.

„Per pastaruosius dešimt metų Sirijos gyventojai kenčia dėl sisteminių ir grubių žmogaus teisių pažeidimų. Siekdami ilgalaikio sprendimo, privalome užtikrinti, kad šiuos pažeidimus įvykdę asmenys atsakytų už savo veiksmus“, – sakė antradienį vykusioje konferencijoje viceministras M. Adomėnas.

Viceministras taip pat pabrėžė, kad Lietuva rems tarptautines sankcijas Sirijos režimui tol, kol Sirijos režimas nesilaikys JT nuostatomis grįsto taikos proceso sąlygų.

Konferencijoje M. Adomėnas pristatė Lietuvos humanitarinės paramos Sirijai įsipareigojimus. Lietuva šiemet skyrė 50 tūkst. eurų paramą JT Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro veiklai Sirijoje ir regione. Nuo 2012 metų Lietuvos humanitarinė parama Sirijos žmonėms iš viso siekia 388 442 eurus.

Ministrų vaizdo konferencija skirta pabrėžti tarptautinės bendruomenės paramą taikiam, politiniam konflikto Sirijoje sprendimui pagal JT nuostatas bei sutelkti donorų paramą nukentėjusiems nuo konflikto šalyje, pažymimas Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Šiais metais minimos dešimtosios pilietinio karo Sirijoje metinės. Konfliktas šioje šalyje laikomas viena didžiausių XXI amžiaus humanitarinių katastrofų. Nuo karo Sirijoje pradžios, įvairiais skaičiavimais, žuvo 380-560 tūkst. šalies gyventojų. Šiuo metu daugiau nei 13 mln. sirų reikalinga humanitarinė pagalba, šalyje yra apie 7 mln. viduje perkeltų asmenų, kaimyninėse šalyse glaudžiasi apie 5,5 mln. sirų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Adomenai

juk ten sedi del Lietuvos. O kisi savo trigrasi ten kur nereikia, ziurek kaip lietuviai gyvena - kokie atlyginimai.kokios pensijos.

Rici

Sirams pagalba,o Druskininku sanatorijos zmonems -spyga.Iki ko dasiritom,iteisintas savu pilieciu genocidas.

Balamutas

Sirams didžiausią humanitarinę pagalbą teikia Rusijos Putinas. Barsto net iš bombonešių, taip mažindamas skurstančiųjų, našlaičių, vaikų , jų mamų ir senelių skaičių. O tas Nausėda jį žudiku pavadino. Koks nesusipratimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS