M. Matijošaitis stabdo narystę Laisvės partijoje ir traukiasi iš EP rinkimų | KaunoDiena.lt

M. MATIJOŠAITIS STABDO NARYSTĘ LAISVĖS PARTIJOJE IR TRAUKIASI IŠ EP RINKIMŲ

  • 1

Kilus abejonių dėl parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis įsigytos kompiuterinės įrangos, Marius Matijošaitis paskelbė stabdantis narystę Laisvės partijoje ir pasitraukiantis iš Europos Parlamento (EP) rinkimų sąrašo.

„Kol nėra galutinio verdikto, ar mano išleistos lėšos faktiškai atitiko nustatytą tvarką, stabdau narystę Laisvės partijoje ir traukiuosi iš Laisvės partijos rinkimų į Europos Parlamentą sąrašo. Tikiuosi, kad tai liks mano istorija, o ne visos partijos reputacijos klausimas“, – antradienį feisbuke paskelbė M. Matijošaitis.

Jis taip pat pranešė kreipęsis į Seimo Etikos procedūrų komisiją, jog ši peržiūrėtų jo parlamentinių lėšų panaudojimo ataskaitas ir įvertintų, ar įsigytos prekės ar paslaugos atitinka Seimo valdybos reglamentavimą.

Parlamentaras pirmadienį jau paskelbė pasibaigus kadencijai paliksiantis Seimui įsigytą techniką, kurią teigia naudojantis darbui Seime.

M. Matijošaičio išlaidomis suabejota, kai iniciatyvos „Skaidrinam“ iniciatorius Andrius Tapinas paskelbė, kad Seimo narys už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko profesionalią muzikinę įrangą, kompiuterius, spausdintuvą, „Samsung“ projektorių, rankų darbo odinį dėklą kompiuteriui „Macbook“, naujausią „Samsung“ telefoną už daugiau kaip 2 tūkst. eurų, dar papildomai nuomojosi kompiuterinę įrangą už beveik 500 eurų per mėnesį.

Pernai pradėtą savivaldybės politikų išmokų tyrimą „Skaidrinam“ A. Tapinui perkėlus į parlamentą, kur jis tikrina Seimo nariams skirtų parlamentinių lėšų panaudojimą, praėjusią savaitę energetikos ministras Dainius Kreivys grąžino nuo 2021 metų pradžios gautas parlamentines lėšas, per 18 tūkst. eurų.

V. Mitalas įvertino M. Matijošaičio sprendimą: tai logiškas sprendimas

Už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įvairią kompiuterinę įrangą pirkusio parlamentaro M. Matijošaičio sprendimas stabdyti narystę partijoje ir trauktis iš „laisviečių“ sąrašo EP rinkimuose yra logiškas žingsnis, teigia Laisvės partijos vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

„Manau, kad sprendimas logiškas, nelaukiant, kol susirinks partijos valdyba pačiam susistabdyti narystę ir išsibraukti iš EP rinkiminio sąrašo ir jau sustabdžius narystę sulaukti visų Etikos ir procedūros komisijos išaiškinimų ar kitų sprendimų ir veiksmų imtis“, – Eltai sakė V. Mitalas.

„Man atrodo, kad labai svarbu, jog būtų taikomi aukščiausi etikos standartai ir nebūtų regimybės, nebūtų aliuzijų į kitus žmones kolektyvine atsakomybe šiuo klausimu“, – pridūrė jis.

Visgi V. Mitalas pažymi, kad M. Matijošaitis iš Laisvės frakcijos Seime nebus šalinamas.

„Aš manau, kad tų sprendimų tikrai pakanka“, – sakė „laisviečių“ frakcijos seniūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pala pala , tai kaimynai buvo teisūs

2022 m. rugsėjo 21 d. 15:52 Parlamentaro Matijošaičio vakarėliai Seimo viešbutyje nesiliauja: kaimynai kreipėsi ir į etikos sargus, ir į policiją ______P.S. laisvūnas prisipirkęs aparatūros linksminosi ? Kokie buki tie jaunieji " politikai " ...nuo kiek metų liberiai siūlė leisti dalyvauti politikoje ? Nuo 16 m ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS