M. Puidokas: esame ne Baltarusija – taip neturėtų būti elgiamasi | KaunoDiena.lt

M. PUIDOKAS: ESAME NE BALTARUSIJA – TAIP NETURĖTŲ BŪTI ELGIAMASI

Po STT pareigūnų atliktos kratos Seimo narys Mindaugas Puidokas tvirtina, kad  jeigu esame demokratinė teisinė valstybė, o ne Baltarusija, taip neturėtų būti elgiamasi, nei prieš vieną asmenį neturėtų būti taikomas smurtas.

„Demokratinėje valstybėje viskas turėtų vykti pagal įstatymus ir tikrai neturėtų nei prieš vieną asmenį, tame tarpe ir prieš Seimo narį, taikomas neteisėtas smurtas“, – antradienį Seime žurnalistams po generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pranešimo Seimo plenariniame posėdyje, sakė M. Puidokas.

Parlamentarui susidarė įspūdis, kad  generalinė prokurorė detaliai nėra supažindinta su visomis aplinkybėmis, kurios vyko jo kabinete.

„Aš galiu atsakingai pareikšti, kad advokatas įvertino, kad teisėtų reikalavimų mano atžvilgiu nebuvo dėl to, kad teismo nutartyje nebuvo įvardinta, kad reikia paimti telefonus iš Mindaugo Puidoko, iš Seimo nario Mindaugo Puidoko, nebuvo imei kodų, telefonų modelių, nebuvo telefonų abonentų numerių. (...) Aš STT agentams sutikau atlikti sutikrinimą imei kodų, jeigu jie būtų įrodę, kad tai  tų telefonų imei kodai, aš būčiau jiems atidavęs, bet jie atsakė, kad  nežino, kaip tą padaryti. Tai kaip aš galiu atiduoti daiktus, jeigu net nėra aišku, ar nutartyje yra minimi mano asmeninis ir darbinis mobilieji telefonai?“, – kalbėjo M. Puidokas.

Tai yra nėra jokio statuso, lygiai taip pat kaip praeivis gatve būtų.

Kalbėdamas apie Seimo nario neliečiamybę, jis sakė, kad buvo pažeistas jo kaip Seimo nario integralumas, galimybė atlikti savo darbą, o paaiškinimo, anot jo, nebuvo jokio.

Pasak M. Puidoko, šiuo momentu jo statusas byloje yra joks. „Tai yra nėra jokio statuso, lygiai taip pat kaip praeivis gatve būtų“.

Politikas taip pat tvirtino, kad netrukdė pareigūnams atlikti kratos. „Aš netrukdžiau pareigūnams atlikti jų veiksmų, kaip tik pasiūliau tikrinti visą kabinetą“, – sakė M. Puidokas.

Kaip ELTA jau skelbė, antradienį Seimo posėdyje dalyvavusi generalinė prokurorė Nida Grunskienė tvirtino, kad, nepaisant to, jog parlamentaras M. Puidokas buvo supažindintas su teismo patvirtinta kratos nutartimi, kratą atlikę STT pareigūnai vis tiek sulaukė aktyvaus Seimo nario pasipriešinimo.

N. Grunskienė teigė, kad po Seime atliktos M. Puidoko kratos prokuratūroje inicijuotas vidinis patikrinimas.

Gavus Seimo nario Mato Maldeikio pranešimą apie bandymą jį papirkti, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariama, kad M. Puidoko padėjėjas M. Maldeikiui siūlė 50 tūkst. eurų kyšį, už kurį, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ir (ar) atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektas.

GALERIJA

  • M. Puidokas: esame ne Baltarusija – taip neturėtų būti elgiamasi
  • M. Puidokas: esame ne Baltarusija – taip neturėtų būti elgiamasi
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonė

kai sąžinė švari nėra ko drebinti kinkas ir bandyti slepti įkalčius slepiantis WC. Kam dar čia ta vaidyba.

Orakulas

Nu mažvaikis, o ne politikas tas Puidokėlis. Verkia, skundžiasi, rodo suplėsytas kelnes, kaip Aušros vartų ubagai svo "stigmas", tarsi būtų pamiršęs, kad slėpė patarėjo telefoną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS