Nors dar ne vadovas, bet jau važinėja STT automobiliu: L. Pernavas – privilegijuotas? | KaunoDiena.lt

NORS DAR NE VADOVAS, BET JAU VAŽINĖJA STT AUTOMOBILIU: L. PERNAVAS – PRIVILEGIJUOTAS?

  • 71

LNK šaltinių duomenimis, nors L. Pernavo kandidatūra į specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus tik teikiama, kol kas vadovu nebūdamas jau naudojasi tarnybiniu automobiliu. Ir jau spėjo apsilankyti STT, pasakojama LNK reportaže.

„Taip, vakar naudojausi tarnybiniu automobiliu, nes buvau susitikime su kolegomis“, – sakė žurnalistams L. Pernavas.

Atstovė tai patvirtina, L. Pernavas užvakar lankėsi STT bei paaiškina, kas ir kaip.

„Užvakar L. Pernavas lankėsi STT. Čia vyko darbinis susitikimas su STT vadovybe. O po susitikimo pakeliui jis buvo tiesiog pavežtas“, – komentavo STT atstovė Dovilė Andrijauskaitė.

Kur važiavo L. Pernavas, atstovė neatskleidžia. Ar toks pavežėjimas nėra suteikta privilegija?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„L. Pernavas dar ir dabar yra policijos atašė Jungtinėje Karalystėje. Jis yra pareigūnas. Tad šioje situacijoje privilegijų tikrai nėra“, – patikino D. Andrijauskaitė.

Taigi atstovė sako, kad tai buvo tik kolegiškas pavežėjimas STT pareigūnams ir L. Pernavui važiuojant į tą pačią pusę. O kol L. Pernavas į STT vadovo kėdę dar neatsisėdo, Seime išklausomas prezidentūros teikimas.

„Leiskite jums šiandien pristatyti Lietuvos Respublikos prezidento dekretą dėl teikimo LR Seimui pritarti Lino Pernavo skyrimui LR STT direktoriumi“, – kandidatūrą pristatė prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys.

Į tribūną žengė ir pats L. Pernavas.

„Policijoje subrendau kaip žmogus, kaip vadovas, įgydamas įvairialypę patirtį ir kompetencijas. Organizuodamas jos veiklą, visada siekiau aiškiai užsibrėžtų tikslų ir maksimalaus rezultato, nors ir su ribotais resursais“, – taip skambėjo kandidato į STT vadovus L. Pernavo prisistatymas. 

Yra jam ir klausimų.

„Ar yra tokių pavardžių, kurių jūs išsigąsite?“ – klausė vienas Seimo narys.

„Ar išsigąsiu? Paskambinkite man ir pamatysite“, – diplomatiškai atsakė L. Pernavas.

„Prezidentas susiformavo principus, kriterijus, kuriuos turėtų atitikti naujasis kandidatas. Iš tikrųjų to kandidato paieška užtruko, nes tai turi būti stiprus lyderis, kuris jau įrodė ir vadovavo institucijai, kuris turėtų ir antikorupcinio darbo patirties, kad nekiltų abejonių, kaip tas žmogus susijęs su korupcija. Taip pat toks kandidatas turi turėti tarptautinio darbo patirties, nes žinome, kad STT aktyvi tarptautinėje veikloje“, – konstatavo K. Budrys.

„Apie kolegas – tik gerai arba nieko. Tai aš nieko nesakysiu. Visose policijos institucijose skiriami vadovauti policijos pareigūnai – STT policininkas, muitinei vadovauja irgi policininkas, FNTT – taip pat policininkas. Ar tai gerai demokratinei visuomenei, palikime šį klausimą diskusijai“, – kalbėjo opozicinės demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis. 

Apie kolegas – tik gerai arba nieko. Tai aš nieko nesakysiu. Visose policijos institucijose skiriami vadovauti policijos pareigūnai.

 

„Žinau, kad pareigūnų bendruomenėje nuomonės išsiskiria dėl pono L. Pernavo kandidatūros, Seime, suprantama, dar tik pateikimas, bus proga atsakyti į klausimus, kandidatui pristatyti savo vizijas. Ir vėliau bus labai svarbus procesas – atsakymai į klausimus frakcijose“, –  kalbėjo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Preliminariai žiūrint nematome jokių priežasčių, kodėl ši kandidatūra neturėtų būti palaikoma“, – teigė Seimo narė Rasa Budbergytė.

„Kritiško nusiteikimo neturiu, tik žinau, kad nuomonės išsiskiria“, – toks buvo trumpas užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio komentaras.  

Labiausiai L. Pernavą kritikuoja profsąjungos – esą buvo padaryta vadovavimo klaidų ir dėl to blogėjo kriminogeninė situacija. 

Ar buvo daugiau reikalavimus atitinkančių kadidatų?

„Taip, procese kandidatų buvo ir daugiau“, – atsakė K. Budrys.

LNK šaltinių duomenimis, mainais už tai, kad Seimas pritars L. Pernavo kandidatūrai, prezidentas galimai pasirašys keletą įstatymų. Vienas jų – bankų solidarumo mokesčio įstatymas.

GALERIJA

  • Nors dar ne vadovas, bet jau važinėja STT automobiliu: L. Pernavas – privilegijuotas?
  • Linas Pernavas.
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (71)

Martynas

O gal paprasčiau tariant ,kaip jis išdryso , be kuprotūjų palaiminimo lysti į tą postą?

Pilietė

Tai žmogus,kuris tik gražiai kalba ir puikiai imituoja darbą.Jam vadovaujant Zarasų PK ir prasidėjo betvarkė.Budamas gen.komisaru į vadovų postus susodino savo draugelis,kurie toliau tęsia betvarkę.Policininkai padeda nusikaltėliams.Baisu!To niekada anksčiau nebuvo.Deja,Prezidentui ši kandidatūra tinka.Keista.Ar betvarkė reikalinga ir kitose srityse?

Gi

Nausėda jį stumia !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS