A. Mazuronis apie A. Guogą ir V. Uspaskichą: visi žinojo, ko galima iš jų laukti | KaunoDiena.lt

A. MAZURONIS APIE A. GUOGĄ IR V. USPASKICHĄ: VISI ŽINOJO, KO GALIMA IŠ JŲ LAUKTI

Darbo partijai priklausantis Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis sako, kad nereikėtų sureikšminti nei visuomenę klaidinančių „darbiečių“ lyderio Viktoro Uspaskicho pasisakymų apie neva nuo COVID-19 gydantį vandenį, nei labai stebėtis parlamentaro mandato atsisakyti nusprendusiu Antanu Guoga. Pasak jo, visi žinojo, ko galima tikėtis tiek iš vieno, tiek iš kito „darbiečio“.

„Ir pirmininkas su savo sveiko gyvenimo pasaulėžiūra, ir Antanas su savo impulsyvumu niekam nebuvo naujiena. Visi žinojo, ko buvo galima laukti ir tikėtis. Didelio šoko niekam nebuvo. Mes labai ramiai į viską reaguojame“, – „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.

Jis pažymėjo, kad nepaisant fakto, jog V. Uspaskichas dėl deklaruotų seksualines mažumas niekinančių pasisakymų buvo pašalintas iš Europos Parlamento liberalų frakcijos, „darbiečių“ frakcija Seime, akcentavo A. Mazuronis, savo ruožtu žmogaus teises gerbia, nes toleruoja laisvę A. Guogai atsisakyti mandato.

„Mūsų frakcija labai gerbia žmogaus teises ir laisvę apsispręsti bet kokiu klausimu, koks tik bebūtų. Gal tai keistai skamba pirmininko pasisakymų kontekste, bet taip tikrai yra. Tad lygiai taip pat mes gerbiame ir Antano poziciją. Jis taip nusprendė“, – situaciją aiškino „darbietis“.

Nenoriu tų pasisakymų nei vertinti, nei komentuoti. Aš asmeniškai taip nesakyčiau ir taip negalvoju. Manau, kad taip nereikėjo daryti.

Tuo tarpu aptarinėti V. Uspaskicho skandalingų ir atgarsį Europos Parlamente sukėlusių pasisakymų, kuriuose „darbiečių“ lyderis seksualines mažumas vadino „iškrypėliais“ ir „pedikais“, A. Mazuronis teigė pagrindo nematąs.

„Aš nelabai žinau, ką čia reikėtų aptarinėti – žmogus pasisakė, jį pašalino ir tiek žinių. Matyt, dabar dirbs kitoje frakcijoje“, – sakė A. Mazuronis, visgi pridurdamas, kad pats taip, kaip kalbėjo V. Uspaskichas, tikrai nei kalbėtų, nei taip galvoja.

„Nenoriu tų pasisakymų nei vertinti, nei komentuoti. Aš asmeniškai taip nesakyčiau ir taip negalvoju. Manau, kad taip nereikėjo daryti“, – pridūrė „darbietis“.

Į Darbo partiją prieš Seimo rinkimus įstojęs A. Guoga parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti po aštrios kritikos partijos pirmininkui V. Uspaskichui dėl klaidinančių pasisakymų apie nuo COVID-19 gydantį vandenį ir homofobiškų deklaracijų. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nepanaikino A. Guogos Seimo nario mandato, nes jis posėdyje nedalyvavo fiziškai. Dėl LGBT bendruomenę niekinančių pasisakymų V. Uspaskichas šios savaitės trečiadienį buvo pašalintas iš EP „Renew Europe“ frakcijos.

Reikia aiškios sistemos dėl „juodojo sąrašo“

Seimo vicepirmininkas, Darbo partijos atstovas A. Mazuronis sako, kad turi būti aiški sistema ir nustatyti aiškūs kriterijai, kuriais remiantis asmenys būtų įtraukiami į nepageidaujamųjų Lietuvoje sąrašą.

Jis teigė, kad tai aptarta Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje.

Turi būti labai aiški sistema ir turi būti surašyti kažkokie aiškūs ir visiems suprantami kriterijai, pagal kuriuos vienas ar kitas asmuo yra neįleidžiamas į šalį.

„Mes komitete diskutavome, kad vis dėlto turi būti labai aiški sistema ir turi būti surašyti kažkokie aiškūs ir visiems suprantami kriterijai, pagal kuriuos vienas ar kitas asmuo yra neįleidžiamas į šalį“, – Žinių radijui penktadienį sakė A. Mazuronis.

Anot parlamentaro, rusų dainininko Filipo Kirkorovo atvejis, kuomet jis buvo šią savaitę įtrauktas į „juodąjį sąrašą“ yra aiškus, tačiau yra problemų dėl kitų atlikėjų.

„Kirkorovo atvejis čia labiausiai nuskambėjęs ir čia buvo Užsienio reikalų ministerijos kreipimasis į Migracijos departamentą (...) Ten akivaizdu, nes jis ir Kryme koncertuoja, jo pasisakymai labai aiškūs, tačiau yra problema dėl kitų atlikėjų – kur yra ta raudonoji linija ir kas užbrauks, kur yra tik menas, dainavimas, spektakliai, teatrai, o kur jau prasideda minkštoji galia“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

„Vadovaudamiesi logika patinka/nepatinka, mes galime labai greitai prisižaisti iki tokių dalykų, kad neaišku, kas ir kaip sprendžia, kas gali, kas negali įvažiuoti. Galų gale, kažkas gali pradėti spręsti, ko gerai klausyti, ko negerai klausyti, ką čia galima transliuoti per viešus kanalus, ko negalima“, – tvirtino jis.

Jo teigimu, NSGK svarstyta ir galimybė, kad kažkuri institucija galėtų vykdyti atlikėjų monitoringą dėl jų pasisakymų.

„Iš tiesų, ta riba yra labai slidi ir tas žaidimas yra pavojingas. Tai aš sutinku, kad tokiais atvejais kaip Kirkorovo, kur jau labai aišku, turi būti priimti sprendimai, tačiau mes pašnekėjome, kaip ir kokią instituciją įgaliojus, kas čia galėtų vykdyti tą patį monitoringą atlikėjų – ne tik, ką jie dainuoja, bet ir ką pasisakinėja“, – sakė A. Mazuronis.

Jis tvirtino, kad būtinas „sisteminis požiūris į Rusijos minkštąją galią“.

Šią savaitę posėdžiavę Seimo Kultūros ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetai Vyriausybei siūlo atnaujinti kriterijų, kuriais remiantis užsieniečių buvimas Lietuvoje nepageidaujamas, sąrašą.

Jis turėtų būti papildytas nuostatomis, pagal kurias atlikėjai, viešai arba savo kūryba išreiškiantys paramą agresyviai ir tarptautinę teisę pažeidžiančiai Rusijos ar kitos valstybės vykdomai užsienio politikai arba kvestionuojantys Lietuvos konstitucines vertybes, Lietuvos sąjungininkų teritorinį vientisumą, būtų įtraukti į nepageidautinų asmenų sąrašą ir negalėtų atvykti bei organizuoti savo pasirodymų Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zigmas

Štai teip senis Mazuronis parsidavė Uspaskichui ir tapo darbo partijos pirmininku,o kaip pasielgs jaunasis Mazuronis ar susilaikys nuo pagundų ir išduos tuos su kuriais pateko į seimą.Vieną kartą išdaves paksistus gal dar pamėgins išdurti Uspaskichą tai kur nutūps mazuroniukas, kaip ir senis Mazuronis nenuilstamai garbino komunistą Paksą ir praskydo kai Uspaskichas pasiūlė pirmininko kėdę darbo partijoje, taigi su partijų perbėgėliais niko naujo rytų fronte

Juokiasi

Puodas,kad katilas juodas,pats dėl pavaduotojo vietos parsidavė konservatoriams.

cha ...Mauzeronis avansu is karto pasikeite

tampona subinej .....,ir tare -parodydamas savo minkstaja galia ,,,,, As lojalus LGBT agrastams, juos myliu ,gerbiu ir toliau mylet zadu , tik jus manes nemeskit is bordelio , kaip Uspaskycha,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS