A. Mazuronis apie R. Karbauskio prašymą derėtis su Kinija: tame cirke yra du dalykai | KaunoDiena.lt

A. MAZURONIS APIE R. KARBAUSKIO PRAŠYMĄ DERĖTIS SU KINIJA: TAME CIRKE YRA DU DALYKAI

Darbo partijos frakcijos Seime narys Andrius Mazuronis mano, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio Vyriausybei adresuotas prašymas suteikti jam oficialius įgaliojimus imtis dialogo su Kinija yra tam tikra viešųjų ryšių akcija.

„R. Karbauskio tam cirke, jeigu galima taip pavadinti, yra du dalykai. Vienas, kad, matyt, žmogus iš tiesų išėjęs iš Seimo pasiilgsta to dėmesio ir to noro būti visose antraštėse ir panašiai. Bet, iš kitos pusės, jis paima tą temą, iš tiesų, kurioje yra betvarkė ir trūksta tos politinės lyderystės, ten, kur yra vakuumas kažkokių veiksmų“, – „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.

Politikas akcentuoja, kad Užsienio reikalų ministerija nei pasako, ką ketina daryti, siekiant sumažinti įtampas su Kinija, nei imasi realių veiksmų.

„Tiesiog laukia ir tikisi, kad kažkas išsispręs. Man atrodo, kad akivaizdu, jog šioje situacijoje niekas savaime neišsispręs ir reikia imtis kažkokių proaktyvių veiksmų“, – sakė jis.

R. Karbauskio tam cirke, jeigu galima taip pavadinti, yra du dalykai. Vienas, kad, matyt, žmogus iš tiesų išėjęs iš Seimo pasiilgsta to dėmesio.

Visgi A. Mazuronis mano, kad, jei Užsienio reikalų ministerija turi kažkokį planą, kaip spręsti susidariusią situaciją, su ja Seimo nariai turėtų būti atitinkamai supažindinti.

„Prieš frakcijų susitikimus gali ministras informuoti, kad bus pateikta riboto naudojimo, konfidenciali ar slapta informacija, yra Seime atitinkamos patalpos ir jose susitikus galima tikrai išklausyti visą informaciją. Šiuo atveju taip nevyksta procesas. Man toks jausmas, kad bandoma daryti viską, siekiant neįvardinti to plano, nes to plano paprasčiausiai nėra tikriausiai“, – svarstė A. Mazuronis.

Parlamentaras atkreipia dėmesį, kad būtent šią susidariusią situaciją R. Karbauskis ir nusprendė išnaudoti viešiesiems ryšiams.

„Reikia daryti atitinkamus sprendimus, atitinkamus veiksmus. Šią minutę nėra jokių sprendimų: chaosas, vakuumas. Tai R. Karbauskis atkreipia dėmesį į tai, ima tą vėliavą viešųjų ryšių“, – pažymėjo Seimo narys.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas R. Karbauskis ketvirtadienį savo feisbuke paskelbė prašantis Vyriausybės suteikti jam oficialius įgaliojimus imtis dialogo su Kinija, siekiant ištaisyti pašlijusius Lietuvos ir Pekino santykius. „Valstiečių“ lyderis teigia, kad vienintelė sąlyga, kurią turėtų įvykdyti valdantieji, – pakeisti Taivaniečių atstovybės pavadinimą.

Lietuvai leidus Vilniuje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija teigia, kad sprendimas pavadinti atstovybę „taivaniečių“ vardu rodo Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei, o tai, komunistinės valstybės atstovų įsitikinimu, prieštarauja „Vienos Kinijos“ politikai. Dėl jai neįtinkančio atstovybės pavadinimo Kinija ėmė Lietuvai taikyti ekonominio ir politinio spaudimo priemones.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

aga

Ar Mazuronis nėra panašus i Ramanausko idiotą? Niekas nesuabejos kad jis yra ne savo vietoje atsiradęs idiotas.

Cha cha cha

Taip ir toliau, p.Tešlagalviai. Visai įdomu stebėti kaip Proto Milžinas atakuoja Proto Bokštą.

Mauzuroniai \\\\\.../////

vieni iš nekenčiamiausių gyvių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS