„MG Grupės“ byloje nuteistas G. Steponavičius sumokėjo 15 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

„MG GRUPĖS“ BYLOJE NUTEISTAS G. STEPONAVIČIUS SUMOKĖJO 15 TŪKST. EURŲ

Už piktnaudžiavimą nesant kyšininkavimo požymių koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs liberalas Gintaras Steponavičius sumokėjo jam paskirtą šiek tiek daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą.

„2023 11 29 gauta informacija ir mokėjimą patvirtinantis banko išrašas iš advokato, kad sumokėta G. Steponavičiaus bauda“, – BNS antradienį sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Lapkričio 22 dieną paskelbtu Apeliacinio teismo nuosprendžiu, kuris įsiteisėjo iškart, G. Steponavičiui paskirta daugiau nei 15 tūkst. eurų bauda ir draudimas būti išrinktam ar skiriamam į minėtas pareigas ketveriems metams.

G. Steponavičius įtarimų sulaukė būdamas 2012–2016 metų kadencijos Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos Liberalų sąjūdis pirmininko pavaduotoju, partijos valdybos ir tarybos nariu.

Apeliacinis teismas pripažino, kad G. Steponavičius piktnaudžiavo tarnyba. Pasak teismo, G. Steponavičius, žinodamas, jog eksliberalo Šarūno Gustainio teiktos Vartojimo kredito įstatymo pataisos yra svarbios koncerno buvusiam viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui, kaip tuometinio „MG Baltic“ atstovui, siekė gauti turtinės naudos – paramos Liberalų sąjūdžio ir kitų partijos narių politinei veiklai finansuoti.

„Dėl šios politinės paramos skyrimo, apeinant teisės aktų reikalavimus, G. Steponavičius ir R. Kurlianskis konkrečiai susitarė įvykusių kelių susitikimų metu,“ – paskelbė Apeliacinis teismas.

Pasak teismo, tokiais savo, kaip Seimo nario, veiksmais G. Steponavičius sulaužė duotą Seimo nario priesaiką, pažeidė sąžiningumo, skaidrumo, padorumo, nesavanaudiškumo, nešališkumo principus ir dėl to didelę neturtinę žalą patyrė tiek Seimas, tiek Lietuvos valstybė.

56 metų G. Steponavičius per savo karjerą yra dirbęs Užsienio reikalų ministerijos vyresniuoju specialistu, Europos saugumo ir bendradarbiavimo konferencijos skyriaus pirmuoju sekretoriumi, 1990-siais buvo vienas Lietuvos liberalų sąjungos vienas steigėjų, Seimo pirmininko pavaduotoju, ne vieną kadenciją buvo Seimo nariu, 2008-2012 metais ėjo švietimo ir mokslo ministro pareigas.

1994-siais buvo vienas Lietuvos žmogaus teisių centro steigėjų, Pilietinių iniciatyvų centro narys. 2004-siais apdovanotas ordino Už nuopelnus Lietuvai Komandoro kryžiumi.

Valstybei jau sumokėta 1,4 mln. eurų

Įsiteisėjus nuosprendžiui, „MG Grupė“ netrukus sumokėjo jai skirtą 1,1 mln. eurų baudą, o buvęs koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis – beveik 19 tūkst. eurų baudą.

Nuteistasis Vytautas Gapšys sumokėjo 8 tūkst. eurų – konfiskuotą kyšio dydžio sumą. Iš Eligijaus Masiulio konfiskuota ir valstybei perduota daugiau nei 240 tūkst. eurų, pripažintų kaip kyšis.

Tokiu atveju po šios bylos iš bylos dalyvių į valstybės biudžetą jau pateko daugiau nei 1,4 mln. eurų. Dar daugiau nei pusę milijono eurų – 677,8 tūkst. eurų – turės sumokėti dvi nuteistos partijos.

Už kyšininkavimą, prekybą poveikiu ir piktnaudžiavimą Lietuvos liberalų sąjūdis nuosprendžiu paskirtos 376,6 tūkst. eurų baudos dar nėra sumokėjęs, partijai ketina prašyti teismo leisti ją sumokėti dalimis.

Už kyšininkavimą ir prekybą poveikiu Darbo partijai paskirta galutinė subendrinta bausmė – 301 tūkst. 280 eurų bauda. Ši partija taip pat tikisi, kad baudą jai pavyks sumokėti dalimis.

Už korupcinius nusikaltimus nuteisti buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis, Seimo narys Vytautas Gapšys ir eksparlamentaras Eligijus Masiulis jau atlieka jiems skirtas laisvės atėmimo bausmes Kauno kalėjimo padaliniuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

V,L

TIK TIEK??????? ???????

Ar tai galioja visiems?

Dalį nelegalių atiduodi - ir jau atsipirkęs?

JONAS

Sako korumpas aferiuga Gabšys iš kaleimo dirba Įdomu kuom dirbs Masiulis dirbs vyrukai nuotoliniu būdu pas piša ir nausėda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS