Minimos Krymo okupacijos metinės: URM reiškia paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

MINIMOS KRYMO OKUPACIJOS METINĖS: URM REIŠKIA PARAMĄ UKRAINAI

  • 4

Minint septintąsias Krymo okupacijos metines, Užsienio reikalų ministerija (URM) reiškia paramą Ukrainos suverenitetui teritoriniam vientisumui tarptautinės bendruomenės pripažįstamų sienų ribose.

„Griežtai smerkiame prieš septynerius metus prasidėjusią ir vis dar besitęsiančią Rusijos Federacijos karinę agresiją prieš Ukrainą bei įvykdytą Krymo ir Sevastopolio neteisėtą aneksiją, grubiai pažeidžiant tarptautinės teisės normas“, – rašoma penktadienį išplatintame pranešime.

Ministerija ragina Rusiją gerbti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, nutraukti žmogaus teisių suvaržymus.

Raginame Rusiją sustabdyti neteisėtai aneksuotame Kryme vykdomus sisteminius žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių suvaržymus ir represijas.

„Raginame Rusiją sustabdyti neteisėtai aneksuotame Kryme vykdomus sisteminius žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių suvaržymus ir represijas prieš žmogaus teisių gynėjus, žurnalistus, pilietinės visuomenės atstovus, ypač Krymo totorius, bei panaikinti Krymo totorių Medžliso veiklos draudimą. Raginame paleisti neteisėtai įkalintus Ukrainos piliečius, nutraukti pusiasalio militarizaciją ir užtikrinti laisvą navigaciją Azovo jūroje ir Kerčės sąsiauryje“, – nurodo URM.

Ministerija teigia toliau ketinanti tęsti aneksijos nepripažinimo politiką ir siekti, kad Rusijai taikomos Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės sankcijos tęstųsi tol, kol ji nepasitrauks iš neteisėtai užimtų Ukrainos teritorijų.

Rusija Ukrainos Krymo pusiasalį aneksavo 2014 metų vasarį–kovą, kai Kijeve buvo nuverstas prorusiškas šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga dėl to paskelbė sankcijas Rusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žmogaus teises

ir Ukraina:) Jau net nejuokinga.

Anonimas

Krymas buvo, yra ir bus Rusija. Nestovės ten jankių teroristų raketos, nesišvartuos lėktuvnešiai...nors ir kaip to norėjosi....

Pamastymui

Gerai Rusijos prezidentas Putinas atsakė anglikonų žurnaliūgai dėl Krymo: "Jai Krymą Rusija aneksavo, tai kodėl taikomos sąnkcijos VISIEMS Krymo gyventojams? Juk jie niekuo nekalti dėl aneksijos? O jai tai ne aneksija, o teisėta žmonių valia, išreikšta referendume, tada vadovaukitės tarptautine teise ir Krymą palikti ramybėje."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS