Ministras L. Linkevičius skatina išnaudoti verslo galimybes Azijoje | KaunoDiena.lt

MINISTRAS L. LINKEVIČIUS SKATINA IŠNAUDOTI VERSLO GALIMYBES AZIJOJE

Vilniuje vykstančią Užsienio reikalų ministerijos organizuotą tarptautinę prekybos konferenciją „Shaping the Future of Trade: Outlook on Asia“ pradėjęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius akcentavo prekybos taisyklių ir naujų technologijų potencialo išnaudojimo svarbą plėtojant verslo ryšius su Azija.

„80 proc. Lietuvos prekybos su partneriais Azijoje vyksta pagal PPO taisykles. Bendromis narių pastangomis būtina stiprinti Pasaulio prekybos organizaciją, nes ji yra esminis skaidrių ir nuspėjamų prekybos sąlygų garantas“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Ministras priminė, kad ne mažiau svarbus instrumentas siekiant gerinti prekybos sąlygas su partneriais Azijoje ir atverti naujas rinkas, yra Europos Sąjungos (ES) laisvosios prekybos susitarimai. Po  to, kai 2011 metais įsigaliojo ES ir Korėjos laisvosios prekybos sutartis, Lietuvos eksportas į Korėją padidėjo 4 kartus. Nuo 2019 metų vasario 1 dienos galiojantis ES ir Japonijos ekonominės partnerystės susitarimas naudingas Lietuvos sūrio, tekstilės ir chemijos produktų eksportuotojams. Laukiama prekybos susitarimų su Singapūru ir Vietnamu įsigaliojimo.

Konferencijoje pranešimus skaitė Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) generalinio direktoriaus pavaduotojas Xiaozhun Yi, Europos Komisijos, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos atstovai. Apie prekybos politikos ateitį ir santykius su Azijos regionu diskutavo Lietuvos, Japonijos, Kinijos ir Korėjos verslo ir visuomenės atstovai.

Tai – jau antra Užsienio reikalų ministerijos organizuojama tarptautinė prekybos politikos konferencija. Pernai užsienio reikalų ministras su PPO generaliniu direktoriumi ir ES Prekybos komisare diskutavo apie prekybos politikos svarbą ir pasaulinių prekybos tendencijų poveikį verslui ir piliečiams.

GALERIJA

  • Ministras L. Linkevičius skatina išnaudoti verslo galimybes Azijoje
  • Ministras L. Linkevičius skatina išnaudoti verslo galimybes Azijoje
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šulcas

komjaunuoliškas paršas, vos į nuotrauką tilpo

mumu

Siulau pletoti versla su Antarktidos pingvinais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS