Ministras: naujos sankcijos netektų prasmės, jei Minskas nutrauktų neteisėtą migraciją | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: NAUJOS SANKCIJOS NETEKTŲ PRASMĖS, JEI MINSKAS NUTRAUKTŲ NETEISĖTĄ MIGRACIJĄ

Naujos sankcijos Baltarusijai Europos Sąjungos lygiu yra pasiūlytos, tačiau jos netektų prasmės, jei Minskas nutrauktų neteisėtos migracijos organizavimą, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Vis dėlto jis teigia, kad kaimyninei valstybei nesiimant jokių veiksmų, šį klausimą Bendrijoje Lietuva aktualizuos.

„Įvestų sankcijų už neteisėtos migracijos organizavimą Baltarusijai šiuo metu nėra. Jos yra pasiūlytos, tačiau netektų prasmės, jei Minskas nutrauktų šią bet kokias tarptautines normas ir susitarimus pažeidžiančią veiklą“, – BNS perduotame komentare sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Jeigu Baltarusija ir toliau skatins žmonių kontrabandą, Lietuva Briuselyje kels papildomų sankcijų Baltarusijai klausimą“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį G. Landsbergis socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, kad migrantų krizės situacijoje ypač svarbus Europos Sąjungos vaidmuo – ne tik kovojant su padariniais, bet ir su pasekmėmis.

„Nesvarbu kiek mums siųs palapinių ar čiužinių, jei srautas nenukertamas – priemonių visada truks. Nepaisant to, kad ir palapinių ir čiužinių reikia, ne tai yra ES migracijos politikos ašis. Pagrindinis uždavinys kurį perduodame ES institucijoms – turite padėti mums išardyti tinklą ir padėti grąžinti žmones“, – rašė politikas.

Jis akcentavo, kad Europa neturi efektyvios migracijos politikos, ir išreiškė viltį, jog „gal Lietuva bus ta smiltelė, kuri perlauš kupranugario kuprą ir galų gale susitarsime“.

Anot politiko, Europa turi dar daug nepanaudotų svertų įtikinti Iraką ir Turkiją išardyti migracijos srautus bei priversti Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką persigalvoti.

Lietuvos sieną šiemet jau kirto daugiau nei 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio yra paskelbta ekstremali situacija.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai – organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą. Baltarusija sako nebestabdanti migrantų dėl ES sankcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Anonimas

Užmėtykit sankcijomis Iraką ir viskas bus gerai....

Z

Ropok keliais pas "batką" ir prašyk atleidimo, o ne sankcijom grasink, piemenie!

Anonimas

RETO sugebėjimo vaikinas,kur žengs vis šūdan ilips.Bėda tame kad jis vienas tame šūde sedėti nenori ,jis tame jovale maudo visą LIETUVA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS