Ministras: tyrimai dėl ambasadorių vyksta, informacija bus pateikta šalies vadovams | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: TYRIMAI DĖL AMBASADORIŲ VYKSTA, INFORMACIJA BUS PATEIKTA ŠALIES VADOVAMS

Tyrimai dėl galbūt netinkamo dviejų Lietuvos diplomatų – ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno bei Lietuvos atstovo NATO Deivido Matulionio – elgesio tebevyksta, informacija po jų bus pateikta šalies vadovams, kitiems atsakingiems asmenims, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Kai jie (tyrimai – BNS) bus įvykę, bus supažindinta, be abejonės, ir prezidento institucija, prezidentas asmeniškai, aš tą užtikrinu, kad bus informuotas. Kiek galiu, tiek jam pranešu žinių, kiek pats jų turiu ir, manau, kad būtina jo darbui“, – žurnalistams antradienį sakė G. Landsbergis.

„Lygiai taip pat ir premjerę informuoju, ir kitus valstybėje žmonės, kuriems tai yra svarbu, kaip kad Seimo nariai ar Seimo vadovybė“, – pridūrė ministras.

Anot G. Landsbergio, atlikus tyrimus, „visa informacija bus atskleista tiems žmonėms, kurie ją turi žinoti.“

„Nėra nuostabu, kad kitos institucijos, tiesiogiai nedalyvaujančios niekaip Užsienio reikalų ministerijos valdyme, jos tos informacijos tol, kol tyrimas neįvykęs, nežino“, – kalbėjo ministras.

Naujienų portalas „Delfi“ rugpjūtį pranešė, kad Užsienio reikalų ministerija gavo darbuotojų nusiskundimų dėl galimo E. Bajarūno mobingo bei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Taip pat gauta duomenų, jog D. Matulionis galėjo nesilaikyti valstybės institucijų suteikto mandato ir savo veikla esą susilpninti Lietuvos derybines pozicijas derybose dėl NATO viršūnių susitikimo Vilniuje dokumentų.

Prezidentas rugsėjo pradžioje teigė šiuo metu pasitikintis minėtais diplomatais.

Ambasadorius skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS