Ministras: V. Putino teiginiai apie lietuvių karių grėsmę Ukrainai atrodo juokingai | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: V. PUTINO TEIGINIAI APIE LIETUVIŲ KARIŲ GRĖSMĘ UKRAINAI ATRODO JUOKINGAI

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas juokingais vadina Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimus, neva Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendra brigada yra skirta okupuoti vakarinę Ukrainos dalį.

Lietuva, Lenkija ir Ukraina nuo 2014-ųjų yra įsteigusi bendrą karinį vienetą – Didžiojo etmono Konstantino Ostrogiškio brigadą, kuri skirta stiprinti šalių strateginę partnerystę, padėti Ukrainai vykdyti reformas pagal NATO principus.

Jos štabe šiuo metu tarnauja penki Lietuvos karininkai.

„Penki žmonės okupuos kažkokias teritorijas? Atrodo juokingai. Supraskime, dezinformacija – informacinio karo dalis“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

„Tai yra vidinei auditorijai skirta žinutė“, – pridūrė jis.

Supraskime, dezinformacija – informacinio karo dalis.

Praėjusią savaitę viešai transliuotame Rusijos Saugumo Tarybos posėdyje Užsienio žvalgybos agentūros vadovas Sergejus Naryškinas pareiškė, jog Lenkijos vadovybė „intensyvina savo ketinimus kontroliuoti vakarines Ukrainos teritorijas“ dislokuodama karius ir planuoja gerokai padidinti „Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos visų ginkluotųjų pajėgų brigadą“.

V. Putinas savo ruožtu teigė, kad kalbama „apie reguliarų, organizuotą, aprūpintą karinį dalinį, kuris bus naudojamas operacijoms Ukrainos teritorijoje“.

„Įskaitant tariamą šiuolaikinės Vakarų Ukrainos saugumo užtikrinimą, o iš tikrųjų, jei vadinsime dalykus tikraisiais vardais, – ir vėlesnę šių teritorijų okupaciją. Juk perspektyva akivaizdi: jei lenkų daliniai įžengs, pavyzdžiui, į Lvivą ar kitas Ukrainos teritorijas, jie ten ir liks. Ir jie ten liks amžinai“, – kalbėjo V. Putinas.

Anksčiau šiuos V. Putino teiginius absurdiškai pavadino ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Gairės: Arvydas Anušauskas, dezinformacija, Vladimiro Putino pareiškimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS