Ministrė dėl sudrumsto Sausio 13-osios minėjimo siūlo kreiptis į konfliktą kursčiusius asmenis | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ DĖL SUDRUMSTO SAUSIO 13-OSIOS MINĖJIMO SIŪLO KREIPTIS Į KONFLIKTĄ KURSČIUSIUS ASMENIS

  • 16

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tvirtina, kad už sudrumstą Sausio 13-osios minėjimo renginį yra atsakingi konfliktus eskaluojantys asmenys bei politikai.

Tą ji pabrėžė atsakydama į „valstiečio“ Giedriaus Surplio Seimo posėdyje užduotą klausimą, ar Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių struktūrų buvo padaryta viskas, kad Lietuvai labai svarbaus įvykio minėjimas būtų taikingesnis.

„Ar ministerija ir jai pavaldžios struktūros bandė kažką padaryti, kad tas protestas būtų taikesnis ar nesukeltų prieštaringų nuomonių. Ir ar jau turite planą dėl būsimų renginių“, – A. Bilotaitės klausė „valstietis“.

„Kalbant apie visuomenės nuomonių kurstymą ir situacijos eskalavimą, reikėtų pirmiausiai kreiptis į tam tikrus asmenis, politikus, kurie užsiima konfliktų eskalavimu“, – G. Surpliui atsakė ministrė.

Savo ruožtu atsakingos institucijos, tęsė konservatorė A. Bilotaitė, daro viską, kad bet kokių renginių metu būtų užtikrinama rimtis.

Kalbant apie visuomenės nuomonių kurstymą ir situacijos eskalavimą, reikėtų pirmiausiai kreiptis į tam tikrus asmenis, politikus, kurie užsiima konfliktų eskalavimu.

„Kalbant apie mūsų teisėsaugos institucijų darbą, mes prieš kiekvieną renginį iš anksto turime labai daug įvairiausių pasitarimų, analizuojama visa turima informacija ir pagal tai ruošiamės. Tiek mūsų ministerijos, tiek teisėsaugos institucijų pagrindinis tikslas yra, kad būtų užtikrinta viešoji rimtis. Tikrai niekas nenori imtis represinių priemonių. Todėl padaroma viskas, kad tai būtų užtikrinta“, – teigė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad praėjusios savaitės ketvirtadienį, minint Sausio 13-ąją, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo vyko Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

Šio renginio metu įvyko ir Lietuvos šeimų sąjūdžio protestas prieš pandemijos politiką. Mitingo dalyviai šūksniais ir švilpimu sudrumstė Nepriklausomybės aikštėje vykusį oficialų Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Protestuotojai nušvilpė Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen ir premjerės Ingridos Šimonytės sakytas kalbas. Švilpti minia ėmė ir kalbant vienai iš „Kronikos“ bendradarbių Bernadetai Mališkaitei. Būtent „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ bendradarbiams per vykusį minėjimą buvo įteikta Laisvės premija.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidentas protestuotojų buvo pasitiktas kur kas pagarbiau.

Po renginio tiek premjerė, tiek Seimo pirmininkė žurnalistams sakė, kad per renginį triukšmavę žmonės pademonstravo nepagarbą žuvusiųjų artimiesiems. Kiek vėliau situaciją pakomentavo ir prezidentas G. Nausėda. Išplatintame komentare šalies vadovas apgailestavo, kad Lietuvai ypač svarbaus minėjimo metu dėmesys buvo sutelktas kitiems tikslams.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Vėjų rašytojams

Daug kas postringauja,kad buvo pasirinkta ne ta diena.Tada pasakykite proto bokštai,o kuri kita diena būtų tikusi??? Diena buvo ta, kada valdžia su savo žmonėmis susitiko akis į akį. Diena labai tinkama. Ne už tokią Laisvę lietuviai paaukojo savo gyvybes. O kalbant vienuolei, žmonės pradėjo švilpti tik tada, kai ji pasakė,kad reikia padėkoti valdžiai! Tik įdomu už ką? Taip,kad neklaidinkite ir nekvailinkite žmonių su savo nusirašymais.

Ryta

O kas ka ir kur sudrumstė. Zmones atejo per metud kelis kart y zeims pakalbėti su feikineis okupantais, bet nirkas nesiteike kalbetis, tvorom apsitverė. Na tai sausio 13d sausio atejo ir isake savo mintis

ogi

toli ieskoti nereikia. Tegul si asoba pasiima veidrodeli ir kreipiasi. Tikiuosi gaus atsakyma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS