Ministrė: tarptautinį tyrimą inicijavusiose valstybėse karo nusikaltėliai nebus saugūs | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: TARPTAUTINĮ TYRIMĄ INICIJAVUSIOSE VALSTYBĖSE KARO NUSIKALTĖLIAI NEBUS SAUGŪS

Valstybėse, kurios nusprendė prisidėti prie Rusijos karo nusikaltimo Ukrainoje tyrimo inicijavimo, karo nusikaltėliai nebus saugūs, sako Lietuvos teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

„Valstybių kreipimasis kartu su Lietuva tam, kad tas tyrimas būtų kuo platesnis, reiškia, kad šios valstybės iš esmės netiesiogiai garantuoja, jog jų valstybių teritorijose tie nusikaltėliai nebus saugūs. Jie tikrai bus sulaikyti esant poreikiui ir teisingumo vykdymui“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė.

Prie Lietuvos raginimo tirti Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje šiuo metu yra prisidėjusios per 40 įvairių pasaulio valstybių.

Pasak E. Dobrovolskos, kadangi karo veiksmai ir potencialūs nusikaltimai tebėra vykdomi, tyrimo situacija yra „labai dinamiška“.

Jos teigimu, labai svarbu, kad prie Lietuvos, Lenkijos pradėto tyrimo su savo tyrimu prisijungė Tarptautinis Baudžiamasis Teismo prokuroras bei Eurojustas, padedantis koordinuoti tyrimą.

„Kitaip sakant, mes turime konsoliduotas pajėgas“, – sakė ministrė.

Lietuva buvo pirmoji šalis, kuri kreipėsi į Tarptautinio Baudžiamojo Teismo prokurorą su prašymu pradėti tyrimą dėl Rusijos ir Baltarusijos karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui.

Gairės: Evelina Dobrovolska, karo nusikaltimai, tyrimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS