NATO naikintuvai vykdo kovinio šaudymo pratybas, treniruojasi su SOP kariais | KaunoDiena.lt

NATO NAIKINTUVAI VYKDO KOVINIO ŠAUDYMO PRATYBAS, TRENIRUOJASI SU SOP KARIAIS

  • 6

NATO policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai pirmą kartą vykdo kovinio šaudymo pratybas, treniruojasi su Lietuvos Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariais.

Kaip ketvirtadienį pranešė kariuomenė, pratybose dalyvauja misiją Lietuvoje atliekantys Prancūzijos pilotai su naikintuvais „Rafale“.

Tuo metu SOP kariai Brigados generolo Kazio Veverskio poligone treniruojasi kuo greičiau bei tiksliau apsikeisti informacija su naikintuvų pilotais.

Taip siekiama užtikrinti, kad priešui būtų suduodami tikslūs, didžiausią galimą žalą per trumpą laiką padarantys smūgiai iš oro, remiant sausumoje veikiančių padalinių taktinį manevrą.

Prancūzijos naikintuvų „Rafale“ galia apskaičiuota taip, kad galėtų su keturiomis raketomis bei prikabintu papildomu kuro baku skristi greičiau už garsą.

Oro policijos misiją atliekančių naikintuvų įtraukimas į pratybas suteikia galimybę Lietuvos kariuomenės specialistams kelti kvalifikaciją bei užtikrina aukštą kovinę parengtį, efektyvią sąveiką tarp skirtingų kariuomenės rūšių.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

GALERIJA

  • NATO naikintuvai vykdo kovinio šaudymo pratybas, treniruojasi su SOP kariais
Lietuvos kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Elnių augintojui

Iki šiol vaidenas, kad vieni naikintuvai taikūs, o kiti netaikūs!

Myžutis iš kėdainių vokia vokia ir nesuvokia

Kiek triukšmo kelia Šiauliuose dabartiniai gerieji taikieji naikintuvai. Sėkmės gyvenime myžučiui iš kėdainių! Dėl tokių gerų myžučių mes vis liekame gyventi gerovės valstybėje!

Šitie neteršia gamtos

Ir ypač tausoja klimatą! Tvarūs!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS