Naujausi partijų reitingai: didelių pokyčių rikiuotėje nėra | KaunoDiena.lt

NAUJAUSI PARTIJŲ REITINGAI: DIDELIŲ POKYČIŲ RIKIUOTĖJE NĖRA

Partijų reitingo viršūnėje išlieka opoziciniai socialdemokratai, didelių pokyčių partijų rikiuotėje nėra, rodo šeštadienį paskelbta laikraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atlikta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Pagal ją, Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) palaiko 16,8 proc. gyventojų, prieš mėnesį – 17,7 proc.

„Smuko paklaidos ribose (...) Jeigu Saulius Skvernelis užregistruos partiją, turbūt, kad susvyruos jų reitingas“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Antroje vietoje išlieka valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, už kuriuos balsuotų 9,7 proc. rinkėjų, rugsėjį partiją būtų palaikę 12,9 proc.

Trečioje vietoje yra opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), kurią rinkimuose palaikytų 9,4 proc. žmonių, rugsėjį – 10,4 proc.

Ketvirtoje partijų lentelės vietoje yra valdančioje koalicijoje esantis Liberalų sąjūdis su 6,3 proc. palaikymu (rugsėjį – 6 proc.), penktoje – opozicinė Darbo partija su 5,7 (rugsėjį – 5,6 proc).

Už šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausančią Laisvės partiją balsuotų 2,7 proc. rinkėjų. Prieš mėnesį jos reitingas siekė 1,8 proc.

Spalį nežymiai, paklaidos ribose, padaugėjo ir nežinančiųjų, už ką balsuotų per Seimo rinkimus. Taip tvirtino 24,7 proc. respondentų, rugsėjį jų buvo 23,2 proc. Dar 15,1 proc. apklaustųjų sakė, kad išvis nebalsuotų, o 2 proc. neatsakė į klausimą.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą telefonu laikraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu „Vilmorus“ atliko spalio 15-22 dienomis, apklausta 1000 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Niekada

netikiu Vilmoru

bet

Reitingų gamintojai mėgina mums iškišti Skvernelio ir Blinkevičiūtės partijas todėl, kad tai konservatos filialai. Piliečiai, nerinkite tų, kurie trisdešimt metų pakaitomis pardavinėjo Lietuvą tiems, kas daugiau mokėjo!

Būten tokia pat krūva kaip šaika :)

Vien į jų balsavimus seime ar Blinkevičiūtės EP pažiūrėjus :) seime dar prie " valstiečių " , būdami opozicijoje su konservatoriais ir liberaliais , bandė prastumti Stambulo konvencijos ratifikavimą , gerai užteko " valstiečių " balsų seime pasakyti NE ....Migrantų patys pirmieji su plakatais laukė ...Blinkevičiūtė EP balsuoja kaip liberalieji , už stambulą , už partnerystę , o Lietuvoje vaidina " gelbėtojus " ir piršteliu mosuoja valdantiesiems , tik realių darbų nedaro ? Balsuoja vėl kaip nori liberkonservatos ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS