Nebijo nuleisti rinkimų kartelės: žmonės puskvailių į Seimą neišrinks | KaunoDiena.lt

NEBIJO NULEISTI RINKIMŲ KARTELĖS: ŽMONĖS PUSKVAILIŲ Į SEIMĄ NEIŠRINKS

Nuleidus Seimo rinkimų kartelę partijoms ir koalicijoms, visuomenė puskvailių ir radikalų į Seimą neišrinks, tikina „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Politiko teigimu, leisti partijoms patekti į Seimą, jei jos surenka 3 proc. rinkėjų balsų, o koalicijoms – jei jas palaiko bent 5 proc. rinkėjų, yra optimalus ir demokratiją skatinantis sprendimas.

„3 procentai tikrai į Seimą neatves kažkokių puskvailių ar radikalų. Atves tuos, kuriuos žmonės išsirinks. Kokie jie bebūtų, jie bus išrinkti žmonių, ir 3 proc. pasiūlymas, mūsų nuomone, yra tikrai optimalus“, – „Žinių radijui“ samprotavo politikas.

3 procentai tikrai į Seimą neatves kažkokių puskvailių ar radikalų.

Jo manymu, šiuo metu esama tvarka, kuomet partijų sąrašai turi surinkti bent 5 procentus balsų, kad pretenduotų į mandatus, bei rinkimų koalicijoms taikoma 7 procentų kartelė atsirado konservatoriams bei socialdemokratams galvojant politinėje sistemoje įtvirtinti dviejų partijų dominavimą.

„Kai buvo priiminėjamas 5 ir 7 procentų barjeras – 5 proc. partijoms, 7 proc. koalicijoms – galbūt buvo galvojama, kad Lietuvoje liks dvi partijos“, – įžvelgęs konservatorių ir socialdemokratų galimą klastą, kalbėjo R. Karbauskis. Todėl, pasak jo, jei ne „valstiečiai“ dabar, tai niekas artimiausiu metu tokio sprendimo priimti nesiryžtų.

„Mes suprantame, kad, jei to sprendimo nepriimsime, tai tikriausiai dar negreitai šis sprendimas bus priimtas, nes jokia kita partija, kuri įveikia didesnius barjerus, tokio siūlymo tiesiog neremtų“, – apibendrino R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pensininkas

Jeigu tokie geri esat ko jūs bijot? Išrinks. Bet matyt jaučiat Tauta nušvilps ir bijot, dėl to norit nuleisti...

As

Didžiausias puskvailis jau išrinktas į seimą, kartelę reikia kelti, kad tokie karbauskiai nepatektų daugiau į seimą

Karbauskis klaida UŠRINKTAS į Seimą

Karbauskis jau klaida kad IŠRINKTAS į Seimą.... Seimo įvazdį sugadines Lietuvai pakenkes Demokratijai pakenkes ...tapo kaip DIKTATORIUS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS