Nesupranta „valstiečių“ argumentų nutraukti susitarimą dėl bendrų kandidatų | KaunoDiena.lt

NESUPRANTA „VALSTIEČIŲ“ ARGUMENTŲ NUTRAUKTI SUSITARIMĄ DĖL BENDRŲ KANDIDATŲ

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininko pavaduotojas Juozas Bernatonis teigia nesuprantantis „valstiečių“ argumentų, kuriais vadovaujantis nutrauktas susitarimas dėl bendrų kandidatų per Seimo rinkimus kėlimo.

„Man sunku pasakyti. Paprastai, kai buvo kokie nors susitarimai, mes jų laikėmės. Jei sutarimų nebuvo, tai balsavome taip, kaip mums liepa sąžinė. (...) Aš nepamenu, kad būtų buvęs sutarimas tarp frakcijų, kur mes buvome įsipareigoję palaikyti jų poziciją, kad mes būtume nesilaikę. Tai nežinau, apie ką yra kalbama“, – BNS penktadienį sakė parlamentaras.

Jis taip pat teigė, kad susitarimas dėl nekonkuravimo nebuvo įtvirtintas jokiais dokumentais.

„Tai buvo Ramūno Karbauskio iniciatyva. Jam atrodė, kad rinkimuose labai naudinga, kad keletas partijų keltų tuos kandidatus, kurie potencialiai laimės vienmandatėse apygardose, ir mes atitinkamai tam pritarėme“, – kalbėjo J. Bernatonis.

„Kitą savaitę vyks mūsų prezidiumo posėdis, svarstysime politinę situaciją, tuomet priimsime mūsų partijos poziciją, o dabar tai tik atskiros nuomonės“, – pridūrė jis.

Valdantieji „valstiečiai“ penktadienį pranešė nutraukiantys susitarimą su „socialdarbiečiais“ dėl bendrų kandidatų per Seimo rinkimus kėlimo. Tokį sprendimą priėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba.

Partija pranešė, kad taip nuspręsta, „išsiskyrus nuomonėms balsuojant dėl esminių vertybinių, LVŽS programines nuostatas įgyvendinančių įstatymų priėmimo“.

„LVŽS taryboje išreikštas susirūpinimas, kad po praėjusio tarybos posėdžio, kuriame buvo priimtas sprendimas kelti bendrus su koalicijos partneriais kandidatus, LSDDP frakcijos nariai neparėmė Seime LVŽS frakcijos balsuojant dėl esminių vertybinių klausimų, ypač tų, kurie susiję su sveikatos politika, alkoholio vartojimo mažinimo priemonėmis“, – partijos pranešime cituojamas jos vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Socialdarbiečiai“ baigiant pavasario sesiją vieninteliai iš valdančiųjų palaikė siūlymą liberalizuoti alkoholio vartojimą – paplūdimių kavinėse leista pardavinėti silpną alkoholį.

Anot „valstiečių“ pranešimo, lieka galioti sprendimas kartu su partija „Gerovės Lietuva“ kandidatu į Seimą iškelti šios partijos lyderį Naglį Puteikį, su „valstiečiais“ į Seimo rinkimus eis ir „socialdarbiečių“ frakcijos nariai Antanas Vinkus bei Rimantė Šalaševičiūtė.

Pastaroji BNS penktadienį teigė, kad iš LSDDP pasitraukė „prieš kelias dienas“, stoti į LVŽS tvirtino kol kas neplanuojanti.

„Aš iš partijos į partiją nebėgioju, bet buvo tam tikros aplinkybės, jog priėmiau tokį sprendimą“, – sakė parlamentarė.

Anksčiau birželį valdantieji „valstiečiai“ ir „socialdarbiečiai“ buvo paskelbę, kad kai kuriose apygardose kandidatus į Seimą ketina kelti kartu.

Tarp bendrų partijų kandidatų įvardyti „socialdarbiečių“ vadovas Gediminas Kirkilas bei Seimo nariai Rimantas Sinkevičius, Rimantė Šalaševičiūtė, Andrius Palionis ir Antanas Vinkus.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga yra pasirašiusios valdančiosios koalicijos susitarimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Senis seniui

nelygu. Kaip ir dabartinis politinis jaunimas. Įvardinkit nors vieną tikrai idėjinį jauną politiką. JŲ NĖRA. Visur tik jedrioni liberalplėšikai

nuomone

saunuoliai valstieciai kad pagaliau prades atsikratyti tu seniu ar jiems vieta seime visus po siu rinkimu reiketu tiesiog isvaryti jei jie patys to nesupranta to paties Bernuntonio Kirkilo tokios Valukeviciutes ir tttttt

slykstu

Slykstu ziureti kada seneliai braunasi prie pelningo valstybes lovio Kada bus uzdrausta pradedantiens suvaiketi dalyvauti politikoje ir valstybes valdyme Butina ivesti amziaus ribojima ir uzdrausti SENELIUKAM DALYVAUTI VALSTYBES VALDYME
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS