NSGK pritarė siūlymui neleisti rusams, baltarusiams Lietuvoje turėti ginklą | KaunoDiena.lt

NSGK PRITARĖ SIŪLYMUI NELEISTI RUSAMS, BALTARUSIAMS LIETUVOJE TURĖTI GINKLĄ

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pritarė jo vadovo Lauryno Kasčiūno siūlymui neleisti rusams ir baltarusiams Lietuvoje turėti ginklą.

L. Kasčiūnas savo siūlymu pildo jau anksčiau Seime pateikimo stadiją praėjusias Ginklų ir šaudmenų įstatymo pataisas, kuriomis atsisakoma nuostatų, pagal kurias žmogus su savimi turi turėti popierines licencijas ginklams ar šaudmenims įsigyti, leidimus jiems laikyti ar nešiotis.

„Net neabejoju, kad įvedę tai, tapsime saugesni“, – komiteto posėdyje sakė konservatorius.

Pasak jo, pasiūlymu siekiama, jog neramumų atveju Lietuvoje nesusikurtų ginkluotos diversinės grupės.

Net neabejoju, kad įvedę tai, tapsime saugesni.

Pagal įstatymo pataisas, nuolatiniams šalies gyventojams, kurie nėra Lietuvos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančių valstybių piliečiai, būtų draudžiama įsigyti ir turėti ginklų Lietuvoje.

Šių valstybių, tarp jų Rusijos ir Baltarusijos, piliečiai negalėtų įsigyti ir turėti ginklų, ginklų priedėlių, šaudmenų, jų dalių.

Tie, kas jau turi tokių ginklų, įstatymui pradėjus galioti per metus privalėtų jų atsisakyti – parduoti, perdaryti ar perduoti policijos įstaigai, o jiems išduoti leidimai laikyti ginklus ar leidimai nešiotis ginklus būtų panaikinami. To nepadarius ginklai būtų konfiskuoti.

Šį pasiūlymą, įrašytą į platesnes Ginklų ir šaudmenų įstatymo pataisas, dar turės priimti Seimas dviem balsavimais plenarinių posėdžių salėje.

Dalis parlamentarų, tarp jų ir konservatorius Valdas Rakutis bei socialdemokratė Dovilė Šakalienė, ragino numatyti išimtis rusų opozicionieriams, disidentams.

D. Šakalienė siūlymui pritarė su sąlyga, jog ateityje atsiras saugikliai, „kad nebūtų vieningai volu pervažiuota per visus, kurie nekelia problemų“.

Savo ruožtu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis ragino numatyti laikiną ginklų paėmimą iš Rusijos ir Baltarusijos piliečių.

„Ar nebūtų prasminga, kad būtų laikinas paėmimas šitų ginklų? O po to – po dviejų, trijų metų – jie galėtų atgauti ginklus“, – svarstė politikas.

Vis dėlto L. Kasčiūnas ragino priimti principingą sprendimą, o vėliau, jei reikės, jį esą bus galima pakeisti.

NSGK pirmininko teigimu, Lietuvoje įvairius ginklus turi 294 Rusijos ir 42 Baltarusijos piliečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

PASISKAITYK HITLERIO KNYGAS

Bemoksli Kas-či-ūnai pasiskaityk Hitlerio tezes. Jis irgi žmoniją skirstė pagal nacionalinę prigimtį. Anot jo, tik airių nacija turėjo teisę valdyti pasaulį. Visos kitos, tame tarpe ir Lietuviai, geriausiu atveju, turėjo teisę jiems tik PATARNAUTI. Jeigu laimėtų Hitleris tu jam tik batus turėtum teisę gatvėje jam pavalyti...

Baltarusas

Genialus sprendimas. O kiti žingsniai bus geltonos žvaigždės ant drabužių ir iškabų – baltarusiams ir šunims įeiti draudžiama. Tiesiogiai dovana Rusijos propagandai. 42 žmonės, gyvenantys čia mažiausiai 5 metus, patikrinti policijos ir su registruotomis bagažinėmis – ar tai kelia grėsmę visos šalies nacionaliniam saugumui? Gal tada iš karto suorganizuoti koncentracijos stovyklą, na, niekada nežinai ką. Ar jis tikrai galvoja apie savo šalies saugumą, ar pelno taškus prieš rinkimus?

>kiekvienam...

Debilelis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS