J. Narkevičius į opozicijos klausimus neatsakinės: neatvyko į posėdį | KaunoDiena.lt

J. NARKEVIČIUS Į OPOZICIJOS KLAUSIMUS NEATSAKINĖS: NEATVYKO Į POSĖDĮ

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius neatvyko į Seimo opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos į bendrą posėdį. Antradienį ministras buvo kviečiamas pasiaiškinti dėl viešumoje paskelbtų faktų apie jo galimą dalyvavimą korupcinėje schemoje.

„Šįryt sužinojome, kad susisiekimo ministras toliau pažeidinėja įstatymus ir atsisako vykdyti Konstitucijoje aiškiai įtvirtintus reikalavimus būti atskaitingam Seimui. Baimė ir vengimas atsakyti į visuomenei kilusius klausimus, netiesos sakymas tik stiprina įtarimus, kad ministras galėjo dalyvauti korupcinėje veikloje. Tai bloškia šios Vyriausybės ir Lietuvos politikos standartus į iki šiol nematytą dugną. Anksčiau ministrai atsistatydindavo dėl mažiau šokiruojamų dalykų, o šiuo metu net vengiama atsakyti į klausimus. Tokia situacija netoleruotina, todėl opozicnės frakcijos inicijuos tolesnius parlamentinės kontrolės veiksmus, kad visuomenė išgirstų ministro paaiškinimus bei tokia veikla būtų politiškai įvertinta“, – sakė TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Gabrielius Landsbergis.

„Ignoravimas problemos tikrai neišspręs. Galbūt valstiečiai galvoja, kad, jei ministras slapstysis, visuomenė pamirš istoriją. Ne, taip nebus. Užteks kasti duobę, ieškant vis naujo „profesionalų“ Vyriausybės dugno. Atsakyti ministras privalo. Ar normalu, kad kalbėti apie savo asmeninį turtą ministras atsiunčia viceministrus? Na, nebent jie dalyvavo renovuojant namą. Bet geriau tada tegul šiuos žmones ministras siunčia į STT, kuri jau tiria šią istoriją“, – teigė Liberalų sąjūdžio seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Delegavo viceministrus

Opozicinės frakcijos antradienį atšaukė susitikimą su susisiekimu ministru J. Narkevičiumi, kai šis pranešė, kad vietoj jo atvyks viceministrai.

„Ministras dalyvauja anksčiau suplanuotame susitikime su Lietuvos nacionaline vežėjų automobiliais asociacija „Linava“, – antradienį BNS sakė susisiekimo ministro atstovė Aldona Grinienė.

Ignoravimas problemos tikrai neišspręs. Galbūt valstiečiai galvoja, kad, jei ministras slapstysis, visuomenė pamirš istoriją. Ne, taip nebus.

Anot jos, opozicijos kvietimas atsakyti į Seimo narių klausimus apie padėtį susisiekimo sektoriuje ir skaidrumo problemas gautas pirmadienį apie pietus, todėl į jį deleguoti viceministrai Valdas Klimantavičius ir Virgaudas Puodžiukas.

Opozicija tai įvertino, kaip Seimo statuto reikalavimų nevykdymą.

„Anksčiau ministrai atsistatydindavo dėl mažiau šokiruojančių dalykų, o šiuo metu net vengiama atsakyti į klausimus. Tokia situacija netoleruotina, todėl opozicinės frakcijos inicijuos tolesnius parlamentinės kontrolės veiksmus, kad visuomenė išgirstų ministro paaiškinimus bei tokia veikla būtų politiškai įvertinta“, – sakė opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis.

ELTA primena, kad LRT tyrimų skyrius išsiaiškino, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būsto“ esą galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose.

Įtarimų dėl neteisėtų veiksmų sulaukęs susisiekimo ministras J. Narkevičius yra sakęs, kad prieš jį tęsiama šmeižto kampanija. Gegužės 15 d. J. Narkevičius kreipėsi į prokuratūrą su pareiškimu dėl šmeižto.

„Informuojame, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius išsiuntė Lietuvos Respublikos generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui pareiškimą dėl šmeižto, skelbiamo žiniasklaidos publikacijose. Taip pat ministras informuoja, kad šmeižto bylą atstovauti perdavė advokatams“, – Eltai praėjusią savaitę teigė ministro patarėja Aldona Violeta Grinienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (61)

kauniete

KONSERVINIAI YDIJOTAI AR NESUPRATOT KA PASAKĖ SKVERNELIS NEPILKIT TUŠČIAI PURVO NES NEI VIENO SAVO MINISTRO NEATLEIS ŽMONĖS MATO KAD MINISTRAI DYRBA GERAI TAUTA PATENKINTA JU DARBU IR TIKRAI PALAIKYS SKVERNELI

cha cha cha

geras pensijas tuteišų diedukai gauna,- namukus sūneliams ministeriams pastato

Pastebėjimas

Jo. Dabartiniai išrinktieji dievai. Jiems nusi...ant įstatymų ir juos rinkusiųjų. Žilė galvoj, o tėvai jam namą renovavo. Geriau jau anūkai būtų renovavę. Arčiau tiesos.Juokdarių kompanija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS