Opozicija pasigenda pandemijos valdymo plano: karantinas gali tapti parodija | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA PASIGENDA PANDEMIJOS VALDYMO PLANO: KARANTINAS GALI TAPTI PARODIJA

  • 12

Vyriausybei penktadienį atnaujinus vidaus kelionių draudimą, opozicija sako pasigendanti nuoseklaus koronaviruso pandemijos valdymo plano.

Opozicijos lyderis ekspremjeras Saulius Skvernelis teigė manantis, kad Vyriausybė neturi jokios strategijos, todėl imasi pavienių veiksmų.

„Galiu tik paantrinti, kad iš tikrųjų nėra jokios strategijos, daroma pripuolamai, tikintis, kad tai duos kokį nors rezultatą“, – BNS penktadienį sakė S. Skvernelis.

„Deja, tai jau matyti kelis mėnesius, kad taip viskas vyksta. Jokios alternatyvos, naujų strategijų, naujų būdų, atsižvelgiant į situaciją, kokia yra šiandien su sergamumu, skiepais, testavimu“, – pridūrė jis.

Galiu tik paantrinti, kad iš tikrųjų nėra jokios strategijos, daroma pripuolamai, tikintis, kad tai duos kokį nors rezultatą.

Laikinasis Socialdemokratų partijos pirmininkas Mindaugas Sinkevičius sako, kad Vyriausybės sprendimas pratęsti visuotinį karantiną šalyje iki balandžio pabaigos liudija, jog valdantieji neturi jokio aiškaus tolesnių veiksmų plano, tik taikyti draudimus, o tai erzina žmones.

„Stebint Vyriausybės veiksmus akivaizdu, kad veikiama be jokio plano. Tiesiog reaguojama į skaičius ir tiek, nenumatoma ir neplanuojama, ką daryti po savaitės, mėnesio, pusės metų. Vien draudimai ir nuolatinis smulkmeniškas jų kaitaliojimas tik erzina karantino išvargintus žmones“, – teigia M. Sinkevičius.

„Visa tai, ką daro Vyriausybė, primena pasaką be galo, kuri tęsiasi ir tęsiasi, nors visiems žmonėms jau atsibodo. Kalėdas ir Naujuosius metus visi sutikome uždaryti. Buvo siūloma visiems iki Velykų pakentėti ir buvo žadami atlaisvinimai. Dabar vėl visi uždaromi dar mėnesiui. Iš viso to norisi pabusti kaip iš blogo sapno“, – pridūrė jis.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Politiko teigimu, Vyriausybė turėtų galvoti ne vien apie artimiausių kelių savaičių veiksmus – valdančiuosius jis ragina parengti aiškų planą, kas bus daroma, kai karantinas baigsis.

Bėdų kalnai – socialinių, skurdo, nedarbo, psichologinių – auga. Tik laiko klausimas, kada visas tas problemų burbulas sprogs.

„Mes turime pradėti diskutuoti ir ruošti atsakymus apie tai, kas bus po karantino. Bėdų kalnai – socialinių, skurdo, nedarbo, psichologinių – auga. Tik laiko klausimas, kada visas tas problemų burbulas sprogs. Sveikatos apsaugos ministras yra kalbėjęs apie 130 priemonių paketą pandemijai įveikti, taigi dabar metas pradėti galvoti apie tokio pat dydžio paketą, tik jau ne mistinį, laikotarpiui po karantino“, – sako M. Sinkevičius.

Socialdemokratai ragina suteikti teisę kiekvienai savivaldybei savarankiškai spręsti dėl konkrečių karantino priemonių taikymo, skubiai parengti nacionalinę testavimo strategiją naudojant greituosius antigenų testus, taip pat pagreitinti ir masiškai taikyti antikūnų testavimo programą.

Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Junka taip pat tvirtina, kad valdžia neturi nuoseklaus ir tvaraus pandemijos valdymo plano, o žmonės pasiekę tokį pandeminį pervargimą, kad gali ignoruoti ribojimų politiką – tokiu atveju, pasak jo, karantinas taptų parodija.

„Darbiečiai“ siūlo atsisakyti judėjimo ribojimų tarp savivaldybių ir riboti turistinį judėjimą, siekiant užkirsti kelią naujų atmainų įvežimui, spartinti valstybės paramos verslui teikimą. Jie teigia, kad kitos pandemijos valdymo problemos – nenuosekli, neaiški komunikacija dėl testavimo bei vakcinavimo, brangūs testai ir vėluojanti valstybės parama verslui.

Lietuvoje augant sergamumo rodikliams, Vyriausybė penktadienį nusprendė vienuolikai dienų grąžinti draudimą judėti tarp savivaldybių, taip pat numatė privalomo testavimo tvarką kai kuriems darbuotojams.

Karantinas visoje šalyje pratęstas iki balandžio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Gytis

Jis pats buvo ir yra parodija, kai tyčia pralaimėjęs paliko kuo blogesnę situaciją naujai vyriausybei. O raginimus imtis rimtų priemonių Vęlinėms vadino pakazucha ir šūdmala. Veryga tada automobilius aikštelėse suvaržė ir kavinėse liepė tel Nr. palikinėti. Erzina jis su savo pamokslais dabar, atseit gerietis.

Gal geriau butu patyleti

to ,,Vero,, desto kaip valde Skvernelis situacija,tik jis net nesuprato,kad tai yra visam pasauliui nauja liga ir niekas nezinojo kaip reikia su ja kovoti.Niekas pasaulyje nebuvo pasiruoses nei vaistu,nei medziagu .nei jokio inventoriaus-o viso to reikejo visoms pasaulio salims.Kodel toks ,,supratingas,, Vero neatejo i pagalba- juk jis tai jau zinojo kaip reikia elgtis su sia liga,nes taip drasiai komentuoja Nerodyk zmogau savo bukumo visai Lietuvai, nes visi gydytojai ir ne tik Lietuvoje bet ir pasaulyje nezinojo kaip valdyti sia pandemija.Dar ir dabar labai sunkiai tvarkomasi su sia pandemija.

Vero , bukas ?

Pradėk konkrečiai nuo datos kada buvo 4000 ? Ir gal gali priežastis pateikti , tik matyt per daug noriu iš neturinčio išsilavinimo patryjoto :) Toliau net komentuoti kvailio pezalų nesinori ...Tik visiškas kvailys gali tokias nesąmones viešai rašyti ir demonstruoti proto negalią . Rišk liežuvį ant lencūgo , kvaily :))) Tu matyt iš tų kurie ant asfalto rašinėja ...Tu net straipsnio nesugebėjai perskaityti Vero :))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS