Opozicija surinko parašus: kreipsis į KT dėl Vyriausybės atnaujinimo | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA SURINKO PARAŠUS: KREIPSIS Į KT DĖL VYRIAUSYBĖS ATNAUJINIMO

Opoziciniai konservatoriai ketvirtadienį pranešė, kad surinko reikalingus parašus po kreipimusi į Konstitucinį Teismą dėl teisinio įgaliojimų suteikimo Vyriausybei scenarijaus.

Įgaliojimai Sauliaus Skvernelio vadovaujamam kabinetui antradienį iš naujo suteikti vienu balsavimu remiantis Seimo statuto nuostata, numatančia tokią procedūrą, jeigu nesikeičia Vyriausybės programa.

Opozicija teigia, kad ši nuostata gali prieštarauti Konstitucijai, nes joje įtvirtinta, jog Vyriausybei įgaliojimai suteikiami tik balsuojant dėl jos programos.

„Reikiamas parašų skaičius dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą yra surinktas. (...) Šiandien kreipimasis bus perduotas teismui“, – BNS sakė konservatorius Jurgis Razma.

„Keltinas klausimas, ar pasikeitus daugiau nei pusei ministrui, Seimui nereikėjo tvirtinti Vyriausybės programos“, – teigė jis.

Vyriausybės programos tvirtinimas Seime būtų užtrukęs ilgiau, nei įgaliojimų suteikimas vienu balsavimu.

Įgaliojimų suteikimo iš naujo Vyriausybei prireikė, nes nuo S. Skvernelio vadovavimo kabinetui pradžios 2016 metais pasikeitė daugiau nei pusė ministrų.

Liepą pasirašius naują koalicinę sutartį, Vyriausybės nariais tapo du Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai – vietoj susisiekimo ministro Roko Masiulio paskirtas Jaroslavas Narkevičius, vidaus reikalų ministre tapo Rita Tamašunienė, pakeitusi Eimutį Misiūną.

Žemės ūkio ministerijai vietoj „valstiečio“ Giedriaus Surplio vadovauja „socialdarbietis“ Seimo narys Andrius Palionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KONSTITUCIJA

Taigi, žinom: "Kai pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus. Priešingu atveju Vyriausybė turi atsistatydinti" (K.101str.2d.). Ir tuo pačiu žinom: "Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai" (K.92str.5d.) - kadangi pasikeitė daugiau nei pusė ministrų, tokia Vyriausybė vadintina nauja. Žinom IR tai kad "Ministras Pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir Respublikos Prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą" (K.92str.3d.) - Premjeras Vyriausybę sudarė, Prezidentas ją patvirtino, Premjeras ją pateikė Seimui, BET - nauja Programa nebuvo pateikta... o juk kiekvienas naujas ministras ėjo į Vyriausybę su SAVO programa; preziumuotina kad ir Visos Vyriausybės programa jau kita. Taip kad - Vyriausybė PRIVALO atsistatydinti; opozicijos kreipimasis teisėtas; lieka K.10str.3d.3p.

kadangi

jie visi is to pacio /komtvarto/ lieka tik 1 visus surinkti ir uzdaryti i panasu /tvarta. / tik su kreivais langais ir tegul jie ten visi drauge aiskinasi iki GG.....

baisu

Kazkokia nesamone kodel niekas nesuteikia sosto Kirkilui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS