P. Saudargas: jau vien įtarimai dėl J. Bartoševičiaus, tai – dėmė visai politinei sistemai | KaunoDiena.lt

P. SAUDARGAS: JAU VIEN ĮTARIMAI DĖL J. BARTOŠEVIČIAUS, TAI – DĖMĖ VISAI POLITINEI SISTEMAI

  • 15

Seimo vicepirmininkas, konservatorius Paulius Saudargas taip pat sako, kad jį šokiravo įtarimai kolegai. Jis pabrėžė, kad galioja nekaltumo prezumpcija, tačiau vien tokie rimti įtarimai yra dėmė visam Seimui. Apie tai – interviu LNK reportaže. 

– Buvau labai šokiruotas. Iš tikrųjų labai nustebino pasiekusi žinia, kad Kristijonas atsisako mandato. Vėlgi frakcijoje padiskutavome, kodėl, kaip, bet buvo pasakyta, kad dėl asmeninių priežasčių, ir tiek. Manėme, kad galbūt tas asmenines priežastis paaiškins vėliau,  bet vakar po pietų sužinojome, kad yra byla, prokurorė prašo naikinti neliečiamybę. Tiesa, Kristijonas Bartoševičius pats padėjo mandatą, tad tos procedūros nereikėjo. Tai – išties sukrečianti žinia, labai liūdna, kad taip yra. Vėlgi, galioja nekaltumo prezumpcija, vyksta tyrimas, kuo jis pasibaigs, aš nežinau. Mums visiems didelis smūgis, net nežinau, ką pakomentuoti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kada jūs sužinojote apie K. Bartoševičiaus ketinimą trauktis iš Seimo?

–  Sužinojau iš frakcijos susirašinėjimo vakar ryte.

– Galimai jis prašymą pateikė dar praeitą savaitę. Štai Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad ji yra girdėjusi apie K. Bartoševičiaus tokius svarstymus.

– Aš asmeniškai  sužinojau tik vakar. Man apskritai pasirodė keista, kad jis išeina, nes tokių ženklų nepastebėjau. Na, žinoma, dabar yra pasibaigusi sesija, paskutinį mėnesį Kristijono nemačiau apskritai. Ir ta žinia man buvo didelė staigmena.

– Ar jūs manote, kad tai yra sutapimas – jo pasitraukimas ir prokuratūros kreipimasis į Seimo pirmininkę dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo?

– Jeigu – sutapimas, tai labai keistas sutapimas. Šiaip kiekvienam žmogui į dūšią neįlįsi, sunku pasakyti.

– Rinkimai artėja. Manote, šia istorija pasinaudos jūsų konkurentai?

– Manau, taip, pasinaudos, neabejoju tuo. Ir, žinoma, kad niekam tai nedaro garbės – nei frakcijai, nei partijai. Nors, tiesą sakant, Kristijonas nebuvo partijos narys. Bet neskubėkime nuteisti, nes vėlgi sakau, kad yra byla, vyksta tyrimas. Vis dėlto tokio lygio įtarimai, jei jau prokurorė kreipiasi dėl neliečiamybės panaikinimo, čia yra rimta. Tai – labai liūdna, bloga ir negraži istorija. Ir tai – dėmė visai politinei sistemai, ir visam Parlamentui.

Kaip bebūtų apmaudu, kad tokie atvejai atsitinka, bet turime su tuo susitaikyti, gyventi, eiti į priekį.

– Kaip jūs išspręsite šį klausimą konservatorių partijoje? Suprantu, kad K. Bartoševičius nėra partijos narys, bet jis išrinktas pagal sąrašą. Kitas žmogus, buvęs tame sąraše už jo, greičiausiai pateks į Parlamentą – įdomu, kaip ir tą klausimą išspręsite. Bet tai – dėmė konservatoriams, kaip ją žadate „plauti“?

– Taip, bet kokiu atveju tai yra dėmė. Dabar jau nieko nepadarysi. Turime pripažinti tai, kaip yra. Ir  laukti teisėsaugos išvadų, teismo. Teisėsauga, tikiu, atliks savo darbą profesionaliai.

– Tai dėmė ir visam Seimui. Dabar visi gali badyti pirštais ir sakyti: „Pažiūrėkite, kokie ten susirenka“… Kaip jūs, kaip politikas, taisykite šį klausimą?

– Gali tik pats už save atsakyti. Reikia eiti į priekį, dirbti savo darbus. Mūsų politinė sistema turėjo tokių iššūkių: ir korupcijos bylos, ir panašūs incidentai, ir kaltinimai seksualiniu priekabiavimu, bet ne tokio lygio, to dar nėra buvę. Suprantu žmonių požiūrį, kurie linksniuoja, kad Seime – visi vagys ir pan. Dabar dar ir kitokių etikečių pridės, bus dar daugiau nusivylusių žmonių. Turbūt tai suprantamos emocinės reakcijos. Kaip bebūtų apmaudu, kad tokie atvejai atsitinka, bet turime su tuo susitaikyti, gyventi, eiti į priekį. 

GALERIJA

  • K. Bartoševičius
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Vidas

Nusiplaukit dėmes palikdami Seimą ir politiką. Gana jau Jūsų.....

Antanas

Tipiškas konservas ! Žulikas ,tėvo įtaisytas į seimą ,parduodant dorą Krikdemų vardą;! Gaila kad tai nerūpi nei kardinolams ,nei vyskupų konferencijai!

Ale matai

jiems iškrypukas tai jau nelaimė o kodėl elektros, uosto, geležinkelių, kito Lietuvos turto vogimas ne nuodėmė? Manau jam su logika blogai:D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS