P. Saudargas: nemačiau, kad I. Šimonytė rodytų ambicijas tapti konservatorių pirmininke | KaunoDiena.lt

P. SAUDARGAS: NEMAČIAU, KAD I. ŠIMONYTĖ RODYTŲ AMBICIJAS TAPTI KONSERVATORIŲ PIRMININKE

  • 7

Konservatoriams pirmininkaujantis Gabrielius Landsbergis praėjusią savaitę Eltai interviu teigė matąs „besirikiuojančius kandidatus“ užimti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovo kėdę.

Antrą kadenciją partijai vadovaujantis politikas tikino, kad artimiausiuose rinkimuose pats į pirmininko postą nebekandidatuos. Tuo tarpu vadinamojo partijos krikdeminio sparno lyderis Paulius Saudargas teigia, kad bent jau kol kas galimų kandidatų į TS-LKD pirmininkus gretose nemato premjerės Ingridos Šimonytės. Pasak jo, iki šiol jis nepastebėjo premjerės ambicijų tapti naująja partijos vedle.

„Tai yra gerbiamos Ingridos apsisprendimas. Aš tokių ženklų nemačiau, kad ji rodytų ambicijas tapti partijos pirmininke. Dar dveji metai, dar daug vandens nutekės“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė parlamentaras P. Saudargas.  

O vienas iš žingsnių, rodančių, kad premjerė galvotų apie partijos pirmininkės postą, būtų jos oficialus prisijungimas prie konservatorių per artimiausius metus. Daugiau nei dešimtmetį su TS-LKD dirbanti I. Šimonytė iki šiol nėra partijos narė.

Tai yra gerbiamos Ingridos apsisprendimas. Aš tokių ženklų nemačiau, kad ji rodytų ambicijas tapti partijos pirmininke.

P. Saudargo teigimu, TS-LKD  nepriklausantis narys negali kandidatuoti į partijos pirmininkus. Be to, pažymi jis, siekiant pretenduoti į partijos vadovybės pozicijas reikia bent metus priklausyti politinei struktūrai.

„Į bet kokias valdančiąsias struktūras tu negali be metų laikotarpio kandidatuoti“, – sakė P. Saudargas.

Konservatorių partijos pirmininko rinkimai turėtų vykti po 2024 m. Seimo rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tukas

Štai taip - iš komentatorių matosi kad dar labai daug nenugaišusių komunistų palaikų

Sita issigimeliu LGBT+ siu laiku KGB-iste

degtu ant lauzo anais laikais, ir gan greitai… visi konservai butu nulinciuoti, nespeje ivesti brutalios sistemos nuo 1995-2000 metu

tu saudargas

geriau pasėdėk tylia o tai iva šlindai ir viauksi ant rusu. Kas tau dave teise vietoj anuko pavojingas kvailystes krėst? Taiyra erzint Putkina katram jau protelis itep aptemes? Nori karo Lietuvoj? O mes nenorim.O jei tep reik jums tai varykit pas Zelenski ir kariaukit. Kap samdiniai. Girdejau kad duoda i rankas 3300 :D Tas tik apsidžiaugs o ir realiai ukrainiečiams padėsit čia sudo nemale
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS