Pagėgių politikams nepavyko susitarti dėl administracijos direktoriaus kandidatūros | KaunoDiena.lt

PAGĖGIŲ POLITIKAMS NEPAVYKO SUSITARTI DĖL ADMINISTRACIJOS DIREKTORIAUS KANDIDATŪROS

Gresiant, kad Pagėgių savivaldybėje bus įvestas tiesioginis valdymas, vietos politikams nepavyko susitarti dėl administracijos direktoriaus kandidatūros: šis klausimas antradienį išbrauktas iš posėdžio darbotvarkės.

Šiuo metu Pagėgių savivaldybėje nėra paskirto administracijos direktoriaus, administracijos direktoriaus pavaduotojo, laikinai administracijos direktoriaus pareigas einančio valstybės tarnautojo.

Savivaldybės politikai žada toliau tartis ir ieškoti sprendimo susidariusiai padėčiai spręsti.

Antradienį savivaldybės tarybai turėjo būti teikiama mero Vaido Bendaravičiaus siūlyta Elenos Stankevičienės kandidatūra, tačiau šis klausimas, kaip ir daugelis kitų, iš darbotvarkės išimti. Už jų išėmimą merui oponuojanti dauguma balsavo, nes jis atsisakė skelbti pertrauką ir po jos grįžti svarstyti daugumos siūlomų kandidatų.

Savivaldybės tarybos narys „valstietis“ Remigijus Kelneris posėdyje pareiškė, kad „meras pamiršo, kas yra dauguma“.

Tuo tarpu liberalas V. Bendaravičius vylėsi, kad artimiausiu metu vyks dar vienas posėdis ir visus tenkinantis kandidatas bus surastas.

Dauguma siekia parodyti, kad jie vieninteliai ir nepakartojami, siekia suvaržyti ir nevykdyti administracijos darbo, daro šantažą.

„Kadangi tai politinio pasitikėjimo klausimas, turiu pasikalbėti su partiečiais ir aptarti kandidato tinkamumą“, – posėdžio pabaigoje sakė meras.

Dauguma merui pirmadienio vakarą pasiūlė buvusios Pagėgių administracijos direktorės Jūratės Mažutienės kandidatūrą, anksčiau jie yra siūlę dar keletą kitų kandidatų.

V. Bendaravičius BNS sakė, kad tarp jo partija nesutarė dėl šių kandidatų tinkamumo.

Meras kaltino jam oponuojančią daugumą, kad ši stengiasi kurti spaudimą ir rodyti politinę jėgą.

„Dauguma siekia parodyti, kad jie vieninteliai ir nepakartojami, siekia suvaržyti ir nevykdyti administracijos darbo, daro šantažą“, – BNS teigė jis.

Praėjusią savaitę vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė paragino Pagėgių savivaldybės atstovus kaip įmanoma greičiau paskirti administracijos direktorių, kad būtų išvengta tiesioginio valdymo.

Po ministrės susitikimo su Pagėgių politikais Vidaus reikalų ministerija pranešė, jog sutarta iki liepos 6 dienos rasti reikalingus sprendimus.

2022 metų gegužės 6 dieną Pagėgių savivaldybės taryba iš pareigų atleido administracijos direktorių Virginijų Komskį, o laikinai šias pareigas eiti paskyrė Daliai Alkimavičienei, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojai.

Merui kreipusis į Regionų apygardos administracinį teismą, sprendimas, kuriuo pavesta D. Alkimavičienei eiti šias pareigas, buvo sustabdytas.

Pasiūlymą dėl tiesioginio valdymo įvedimo savivaldybės teritorijoje Seimui teikia Vyriausybė, galutinį sprendimą priima Seimas.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS