Parlamentarai nori turėti ir padėjėjų, ir patarėjų | KaunoDiena.lt

PARLAMENTARAI NORI TURĖTI IR PADĖJĖJŲ, IR PATARĖJŲ

  • 7

Seimo nariai siekia turėti ne tik padėjėjų-sekretorių, bet ir patarėjų. Be to, jie nori turėti galimybę padėjėjams mokėti didesnius atlyginimus.

Seimo nariai siekia turėti ne tik padėjėjų-sekretorių, bet ir patarėjų. Be to, jie nori turėti galimybę padėjėjams mokėti didesnius atlyginimus.

Antradienį po pateikimo pritarta tai numatančioms Seimo statuto ir Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms.

Pagal vieną grupės parlamentarų parengtą projektą, Seimo narys galėtų turėti patarėją ir padėjėjų-sekretorių, kuriems už darbą mokama iš valstybės biudžeto, taip pat padėjėjų, dirbančių visuomeniniais pagrindais. Vienam Seimo nariui tektų vieno patarėjo ir dviejų padėjėjo-sekretoriaus etatai.

Dabar kiekvienam parlamentarui tenka po tris padėjėjo-sekretoriaus etatus.

Pagal Valstybės tarnybos įstatymą, Seimo nario patarėjo pareigybė pagal apmokėjimą būtų prilyginta Seimo pirmininko pavaduotojo patarėjo, opozicijos lyderio patarėjo ir Vyriausybės įgaliotinio pavaduotojo.

Be to, antradienį po pateikimo pritarta kitam projektui, kuris leistų padidinti darbo užmokestį Seimo narių padėjėjams. Trečdalis parlamentarų siūlo, kad jų pagalbininkai galėtų būti priskiriami A12-A14 tarnautojų kategorijai, šiuo metu jiems skiriama tik A12 kategorija. Aukštesnė kategorija lemia didesnį atlyginimą.

A12 kategorijos tarnautojas gauna maždaug 720 eurų atlyginimą iki mokesčių (neįskaičiuojant priedo už stažą ir t.t.), tuo metu pakilęs iki 14 kategorijos jis jau gautų maždaug 900 eurų.

Pasak iniciatorių, įvedus aukštesnę kategoriją „Seimo nariai turėtų galimybę pasirinkti labiau kvalifikuotus specialistus, o Seimo nario padėjėjai - sekretoriai būtų skatinami siekti aukštesnės kategorijos“.

Seimo narių padėjėjų kategorijos pastarąjį kartą keltos užpernai - tuomet A10-A12 kategorijos buvo suvienodintos iki A12 argumentuojant, kad realiai praktikoje nėra žemutines kategorijas turinčių Seimo narių padėjėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pensininkas

Pirma.Vienam S E I M O N A R I U I - vienas padejejas - sekretorius ir vienas patarejas ir ne daugiau.Antra.141 S E I M O N A R Y S 1990 metais buvo isrink tas,kada L I E T U V O J E gyveno 3,691 mln.gyventoju.2015m.L I E T U V O J E gyvena 2,921 mln.gyventoju,t.y.L I E T U V O S gyventoju sumazejo 25%.Reiskia ir S E I M O N A R I U S K A I C I U butina sumazinti 25%t.y.iki 100 S E I M O N A R I O.Trecia.2015m.vidutine pensija - 242 eurai,kuri dar 1990m.apvogta ekspremjero A.Kubiliaus ir iki siol negrazinta.Kada isvogtos pensijos bus grazintos pensininkams ir invalidams,tada bus galima kalbeti ir apie dar bo uzmokescio didinima.Ketvirta.S E I M O N A R I U S rinkti tik vienmanda tese rinkimu apygardose,o ne pagal partinius sarasus,kurie tik B O S O,parti nio saraso vadovo,pakalikai,tenkinantis tik B O S O igeidzius ir supratimo neturi,kad reikia dirbti L I E T U V O S labui.

PILIETIS

Kokios jų kompetencijos? Jų nėra, JEIGU REIKIA DAR PATARĖJŲ IR PADĖJĖJŲ.

pensininke - pusiau ubage...

o siknai nusluostyt tarno ar nereikia... Baikit TYCIOTIS is zmoniu... vos ne vos galus suduriam. PENSIJOS nuo 2009 metu NEDIDINTOS, o jums vis negana, ir negana. Tai eikit velniop is Seimo, jei jau visai nukvakot ir patys NIEKO NESUGEBAT.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS