Partijų reitingai: pirmauja konservatoriai, dėl antrosios vietos – varžytuvės | KaunoDiena.lt

PARTIJŲ REITINGAI: PIRMAUJA KONSERVATORIAI, DĖL ANTROSIOS VIETOS – VARŽYTUVĖS

  • 157

Trečią mėnesį partijų reitingų lentelės pirmojoje pozicijoje laikosi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), tuo metu socialdemokratai ir demokratai varžosi dėl antros vietos, rodo „Delfi“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Parama konservatoriams gegužę beveik nesikeitė – balandį už ją būtų balsavę 13,6 procento apklaustųjų, gegužę – 13,5 procento.

Į antrą vietą pakilo opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), iš jos išstūmusi  Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“. Gegužę už socdemus būtų balsavę 12,4 proc. respondentų, balandį tokių buvo 9,4 procento. Demokratų populiarumas sumenko iki 8,5 proc. gegužę, balandį juos už juos būtų balsavę 10 proc. apklaustųjų.

Toliau lentelėje rikiuojasi opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) su 5,7 proc. palaikymu (balandį – 6,9 proc.), valdančiojoje daugumoje dirbantis Liberalų sąjūdis – su 5,4 proc. palaikymu (6,3 proc.).

Apklausos duomenimis, už partiją „Laivė ir teisingumas“ balsuotų 4,5 proc., už Laisvės partiją – 4,3 proc., už Darbo partiją – 3,4 proc. respondentų.

Už kitą partiją balsavę būtų 8,7 proc. apklaustųjų. Nebalsavę būtų 15,4 proc., nežinojo arba į klausimą neatsakė 18,2 proc. apklausos dalyvių.

Apklausa atlikta gegužės 18–27 dienomis. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ apklausė 1013 respondentų, pusė jų apklausta telefonu, pusė – internetu. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas pagal lytį, amžių ir gyvenamąją vietą yra proporcingas gyventojų pasiskirstymui Lietuvoje.

Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (157)

QWX

Jeigu konser"VATOS už 7 štukes eurų perka straipsnius „Financial Times“, tai jiems nieko nereiškia keli niekingi reitingų straipsneliai Lietuvos spaudoje.

Tas arkliadantis ir arkliagalvė

galvojha, kad jiem ir dabar pavyks suklastoti rinkimų rezultatus. :D

kreivu veidrodziu karalyste

Melo , dezinformacijos propoganda, pede ras tai , lezbes, tranzai, pedofilai, zoofilai, Landsbirkiai Lietuvos valdovai. Tik spec operacija isgelbes Lietuva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS