Patarėja: G. Nausėda EVT toliau kels klausimus dėl sankcijų „Rosatom“ | KaunoDiena.lt

PATARĖJA: G. NAUSĖDA EVT TOLIAU KELS KLAUSIMUS DĖL SANKCIJŲ „ROSATOM“

Šią savaitę vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sieks daugiau sankcijų Rusijai ir jos branduolinei korporacijai „Rosatom“, sako šalies vadovo patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė.

Anot jos, susitikime su Europos Sąjungos vadovais Lietuvos prezidentas kalbės apie būtinybę nepasiduoti sankcijų nuovargiui.

„Prezidentas kalbės, kad sankcijų politiką turime tęsti, kad nevalia pasiduoti sankcijų nuovargiui ir kad tikimės 11-ojo sankcijų paketo“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Skaisgirytė.

Anot jos, Rusijos korporacijos „Rosatom“ vadovai turėtų būti sankcionuoti už sukeltą branduolinį pavojų Ukrainos Zaporižios atominėje elektrinėje.

„Dar vis yra aukštų pareigūnų, kurie nėra sankcionuoti, tarp jų ir „Rosatom“ vadovai, kurie atsakingi už Zaporižios elektrinės situaciją ir visą tą potencialų branduolinį pavojų, kurį ši elektrinė patiria“, – kalbėjo A. Skaisgirytė.

EVT posėdis Briuselyje vyks kovo 23–24 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

O savo seiminynkam

JAValkatynui, bijo skelbti?Uz rusisko urano pirkima.Visai vargdienis nebejaucia kad patapo pajacu.

Kodel?

Amerika perka kurą atominėms elektrinėms iš Rusijos.ir uranui daro išimti iš sankcijų.Na o LT prezidentas uždės sankcijas Rosatomui.Pamanykit kokia jėga

Žemaitis

Važiuotų jis pas anglus vištų pešti, nejuokinęs tautos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS