Pensininke tapusi A. Maldeikienė artimuosius apipils dovanomis: galiu dabar sau leisti | KaunoDiena.lt

PENSININKE TAPUSI A. MALDEIKIENĖ ARTIMUOSIUS APIPILS DOVANOMIS: GALIU DABAR SAU LEISTI

  • 15

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė labai trumpam parlėkė į Lietuvą. Nusipirkti aguonų, kmynų, raugintų agurkėlių ir duoti interviu. Jos šventės šiemet bus kitokios – Briuselyje. O ten nėra nei aguonpienio, nei tokių raugintų agurkų kaip Lietuvoje.

„Šįmet jau susitariau, kad kolegė Rasa Juknevičienė man duos savo rinktų džiovintų grybų. Darysiu ausytes, burokėlių sriubą, ir visa kita, kas priklauso, kaip darydavo mano mamytė. Man tai yra labai gražu“, – antradienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK kalbės A. Maldeikienė.

Per šventes į Briuselį pas mamą atvyks jaunėlis sūnus Mykolas ir marti. Visi kartu ruoš dvylika Kūčių patiekalų. Tai pirmos šventės, kurias Aušra sutiks kaip oficiali pensininkė. A. Maldeikienei šis statusas patinka.

„Aš taip laukiau! Kai buvau mažutė, labai norėjau būti sena, tai dabar jau jaučiuosi oficialiai sena. Ne taip seniai vienas dainininkas verkė, kad jis metus negalėjo gauti pensijos, nes jam, vargšeliui, niekas nepranešė. Taigi aš turiu sveiką protą, žinau, kada man priklauso išeiti į pensiją“, – juokėsi A. Maldeikienė.

Jos pensija Lietuvos mastais labai gera – apie 700 eurų. „Bet tai yra trys darbovietės praktiškai visą gyvenimą, daugybės knygų honorarai. Suprantate, kai aš matau ką nors verkiantį, kad jo pensija labai mažutė, matau žmogų, kuris iki 2009 metų sėdėjo turguje, prekiavo ir nemokėjo nieko „Sodrai“, matau ūkininkus, kurie iki 2009 metų „Sodrai“ nemokėjo nieko, o tai, reiškia, užmetė savo tėvų išlaikymą tokiems mokytojams kaip aš. Aš buvau mokytoja su maža alga, bet dėsčiau, mokiau, rašiau knygas, turėjau individualią veiklą“, – savo pensijos dydį komentavo europarlamentarė.

Pinigus kur leisti A. Maldeikienė turi. Ji prisipažino: labai daug jų ištaško kalėdinėms dovanoms.

„Na, bet aš galiu dabar sau tai leisti, kai galėdavo mažiau, vis vien leisdavau dovanom daugiau, negu protas sakytų“, – sakė ji.

A. Maldeikienės sūnus su marčia Briuselyje liks ilgiau. Kartu su politike sutiks ir Naujuosius metus.  Europarlamentarė visiems nupirko bilietus į operą „Norma“.

Moteris sako, kad yra tikinti. Adventas, iki šventinis laikotarpis jai taip pat labai svarbus. Todėl, nors komentatoriai Aušrą internete ir išvadina proto ubage, psichine ir kitokiais negražiais epitetais, A. Maldeikienė pasižadėjo per adventą susilaikyti nuo komentarų socialiniame tinkle „Facebook“.

„Aš nė karto nepakomentuosiu nieko, ką galvoju apie budulius. Įsipareigoju viešai, visi galės patikrinti“, – prieššventinį pasižadėjimą ištarė europarlamentarė.

GALERIJA

  • Pensininke tapusi A. Maldeikienė artimuosius apipils dovanomis: galiu dabar sau leisti
  • Pensininke tapusi A. Maldeikienė artimuosius apipils dovanomis: galiu dabar sau leisti
  • Pensininke tapusi A. Maldeikienė artimuosius apipils dovanomis: galiu dabar sau leisti
  • Pensininke tapusi A. Maldeikienė artimuosius apipils dovanomis: galiu dabar sau leisti
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Butinai,

Pasitaupykite brangioji pinigu,o ju reiks suneliui,einant pas gydytojus.

Savi

Ar gaila neuzdirbtu pinigu.Savi

pensininkė

na jo pamiegojo europos parlamento kėdėje ir gali taškytis pinigais gėda būtų taip kalbėti poniai , ne visų toks atlyginimas ir tokia pensija , pragyvenk iš minimalios algos arba 300 pensijos , tada pasitaškyk dovanomis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS