Pirmą kartą Europos Parlamento rinkimuose – nepartinių sąrašas | KaunoDiena.lt

PIRMĄ KARTĄ EUROPOS PARLAMENTO RINKIMUOSE – NEPARTINIŲ SĄRAŠAS

Pirmą kartą Europos Parlamento (EP) rinkimuose sieks dalyvauti nepartiniai kandidatai.

Grupė teisininkų ir visuomenininkų nutarė išbandyti, kaip veikia neseniai priimta nauja Rinkimų į Europos Parlamento įstatymo redakcija. Ji pirmą kartą leidžia į EP atskiru sąrašu kandidatuoti nepartiniams asmenims.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį sulaukė 24 asmenų grupės prašymo įregistruoti jų visuomeninį rinkimų komitetą, kad jis galėtų kelti kandidatų į EP sąrašą.

"Susibūrėme pažįstami, kurie palaikė idėją, kad reikia išbandyti, kaip veikia įstatymas, prie kurio rengimo pats prisidėjau", - penktadienį BNS sakė vienas iš iniciatorių teisininkas Liudvikas Ragauskis.

Jo teigimu, minėtas komitetas greičiausiai kels minimalų 5-7 kandidatų sąrašą. Jau sutarta, kad į EP kandidatuos visuomenininkai Paulius Markevičius, Tomas Bakučionis, Vytautas Budnikas ir pats L.Ragauskis.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigaustas BNS sakė, kad pirmadienį planuojama įregistruoti šį visuomeninį rinkimų komitetą, jam suteikiant pavadinimą "Visuomeninis rinkimų komitetas A".

Tuo metu komiteto nariai norėtų vadintis "Už konstitucines gyventojų teises". Pasak L.Ragauskio, jeigu nebus užregistruotas jų pavadinimas, jie skųsis teismui.Pagal įstatymą, visuomeninis rinkimų komitetas, kaip ir partija, turi teisę kelti kandidatų sąrašą rinkimuose į Europos Parlamentą. Jis privalo būti įregistruotas VRK, po to komitetas galės tapti politinės kampanijos dalyviu. Jis, kaip ir partija, turės surinkti ne mažiau kaip 10 tūkst. rinkėjų parašų, kad jo sąrašas galėtų dalyvauti rinkimuose, sumokėti rinkimų užstatą ir atitikti kitus reikalavimus.

Anksčiau L.Ragauskis yra pasiekęs, kad ne tik partijų, bet ir nepartinių kandidatų sąrašams būtų leista dalyvauti savivaldos rinkimuose.

EP rinkimai vyks gegužės 25 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žinokite

Yra du nepartinių sąrašai. A ir B.

Sėkmės

Sėkmės Jums, gerbiamieji.Balsuosiu už šį sąrašą.

Daiva

Va, čia tai man pati geriausia naujiena šiais metais .Į Europarlamentą KANDIDATUOS LIUDVIKAS RAGAUSKIS . Triskart JAM valio, valio, valio ir kuo geriauisos sėkmės. Balsuosiu tik už nepartinių sąrašą .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS