Po kritikos sulaukusių A. Skaisgirytės pareiškimų, G. Nausėdos reakcija: tai viso labo retorika | KaunoDiena.lt

PO KRITIKOS SULAUKUSIŲ A. SKAISGIRYTĖS PAREIŠKIMŲ, G. NAUSĖDOS REAKCIJA: TAI VISO LABO RETORIKA

Kritikos sulaukusių patarėjos Astos Skaisgirytės pareiškimų apie Prezidentūros viršenybę kitų politikų atžvilgiu šalies vadovas Gitanas Nausėda nėra linkęs komentuoti. Anot jo, „tai viso labo retorika“.

„Supraskime, kad tai viso labo retorika, kuri buvo pasakyta. Ir tiek žinių“, – ketvirtadienį, lankydamasis sostinėje vykstančioje knygų mugėje, žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Dėl patarėjos pasisakymų – ji pati, tikriausiai, gali pakomentuoti. (...) Jeigu pradėsiu komentuoti patarėjų pasisakymus – labai ilgai užtruks, nes turiu daug patarėjų, jie tikrai aktyvūs viešojoje erdvėje“, – teigė jis.

Kaip pranešta anksčiau, G. Nausėdos patarėja interviu Eltai teigė, kad „prezidentui natūraliai nepatinka“, jeigu Vyriausybė bando apriboti jo galias. Tokiu atveju, vaizdžiai tarė A. Skaisgirytė, šalies vadovas elgiasi lyg vyresnysis brolis, kurio jaunesnioji atžala privalo klausytis.

Visgi, pats prezidentas leidžia suprasti, kad nesilaiko tokios pat kategoriškos pozicijos.

Niekas neturi nieko klausyti, gyvename demokratinėje sistemoje, visi turime savo teises ir pareigas, turime savo kompetencijas.

„Niekas neturi nieko klausyti, gyvename demokratinėje sistemoje, visi turime savo teises ir pareigas, turime savo kompetencijas“, – atsakė jis, klausiamas apie A. Skaisgirytės pasisakymus.

Jis pridūrė, kad iš esmės užsienio politikos klausimais šalies institucijos sutaria.

„Aš negalėčiau pasakyti, kad mes užsienio politikos srityje turime kažkokių strateginių išsiskyrimų, kai vienas asmuo kalba viena, o kitas – kita. Turime principinį sutarimą dėl pagrindinių Lietuvos užsienio politikos gairių“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad pastaruoju metu tarp Vyriausybės ir Prezidentūros tęsiasi ginčai dėl ambasadorių skyrimo procedūrų. Institucijos nuo gruodžio ginčijasi dėl to, kas yra kaltas, jog Lietuvai strategiškai svarbi ambasada Lenkijoje neturi vadovo. Taip pat užsitęsė diskusijos ir dėl daugiau kaip dešimties šiais metais planuojamų diplomatinių paskyrimų. Į dėmesio centrą sugrįžo ir konsultacijoms atšaukto ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno klausimas.

Daukanto aikštės rūmai ir URM diplomatinio korpuso paskyrimų klausimu laikosi skirtingų pozicijų.

Visgi, prezidentas ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis šį klausimą jau aptarė poroje susitikimų. Po pastarojo ministras tikino, jog su šalies vadovu vyko konstruktyvus pokalbis. Tačiau susitarimo, anot URM vadovo, dar nėra.

Šalies vadovas savo ruožtu aiškino, kad „reikalai juda“, todėl viliasi po trečiojo susitikimo priimti galutinius sprendimus dėl kandidatų į diplomatines atstovybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Buržuazinis nacionalistas

Kodėl prezidentūra nepažymėjo Lietuvos Prezidento Antano Smetonos 150 metų gimtadienio? Neatitinka "bebrų" pasaulėžiūros?

Kur tą senmerge ištraukė tas durnelis, panašu kad jo boba įtakojo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS