Policija: rinkimai Kelmėje ir Trakuose praėjo sklandžiai, nefiksuota nė vieno pažeidimo | KaunoDiena.lt

POLICIJA: RINKIMAI KELMĖJE IR TRAKUOSE PRAĖJO SKLANDŽIAI, NEFIKSUOTA NĖ VIENO PAŽEIDIMO

Rinkimai Kelmės ir Trakų rajonuose praėjo sklandžiai, nefiksuota nė vieno pažeidimo, sekmadienį pranešė policija.

„Šiandien galiu pasakyti, kad per visą savaitę nebuvo užfiksuota teisės pažeidimų, susijusių su rinkimais“, – spaudos konferencijoje sakė Trakų policijos vadovas Sigitas Šemis.

Pasak jo, policija rinkimų dieną gavo tik vieną pranešimą, jis buvo operatyviai patikrintas, tačiau informacija apie pažeidimą nepasitvirtino.

S. Šemio teigimu, visą savaitę Trakų rajone dirbo sustiprintos pajėgos, įskaitant neuniformuotus pareigūnus.

„Tenka konstatuoti, kad mes sąmoningėjame, sąžiningėjame ir skaidrėjame“, – sakė Trakų policijos viršininkas.

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnas Ričardas Bracevičius tvirtino, kad per rinkimus policija ne tik nefiksavo pažeidimų, bet ir negavo nė vieno pranešimo.

„Pirmi tokie rinkimai turbūt“, – kalbėjo pareigūnas.

Rinkimus stebinčių „Baltųjų pirštinių“ atstovas Laimonas Petreikis teigė, kad organizacija abejose savivaldybėse fiksavo apie 15 smulkių pažeidimų, dažniausiai susijusių su rinkimų komisiju darbu.

Pasak jo, pažeidimai buvo susiję su neteisingu balsadėžių antspaudavimu ar politinės agitacijos pažeidimais.

Vis dėlto L. Petreikis tvirtino, kad apylinkių komisijos bendradarbiavo su stebėtojais ir į pastabas atsižvelgė.

„Baltosios pirštinės“ mano, kad tiek Kelmės, tiek Trakų mero rinkimai praėjo pakankamai sklandžiai ir skaidriai“, – sakė nevyriausybininkas.

Rezultatai – iki vidurnakčio

Trakų ir Kelmės rajonų merų rinkimų pirmasis turas vyko iki sekmadienio 20 valandos.

Bendras rinkimų aktyvumas siekė 34,22 procento ir buvo panašus abejose savivaldybėse.

„Rinkėjų aktyvumas šiandien buvo pakankamai didelis ir vienoje, ir kitoje savivaldybėje“, – sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

Pasak jos, balsai turėtų būti suskaičiuoti iki vidurnakčio.

Dėl Trakų rajono mero pareigų varžėsi šeši kandidatai, dėl Kelmės rajono kovojo aštuoni.

Trakų rajone kandidatavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliamas Jonas Kietavičius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Adas Jakubauskas, Lietuvos socialdemokratų partijos – Dainius Narkevičius, Liberalų sąjūdžio – Andrius Šatevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos – Jaroslavas Narkevičius ir Nacionalinio susivienijimo keliamas Ramūnas Aušrotas.

Kelmės rajone kandidatavo konservatorių keliamas Egidijus Ūksas, liberalų – Dalia Viliūnienė, „valstiečių“ – Juozas Rimkus, socialdemokratų – Stasys Jokubauskas, Darbo partijos – Algirdas Sakalauskas, Lietuvos žaliųjų partijos – Lina Samulytė, visuomeninio rinkimų komiteto „Už augančią Kelmę“ – Jolita Koryznienė, ir savarankiškai išsikėlęs Ildefonsas Petkevičius.

Trakuose nauji rinkimai surengti buvusiai merei, Liberalų sąjūdžio atstovei Editai Rudelienei tapus Seimo nare. Ji parlamente pakeitė balandžio pabaigoje mirusį Kovo 11-osios Akto signatarą Kęstutį Glavecką.

Kelmės rajono mero rinkimai šaukti birželį nutraukus dėl korupcijos nuteisto Kelmės rajono mero Vaclovo Andrulio įgaliojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS