Politologai: R. Karbauskio priekaištai I. Šimonytės Vyriausybei padeda jam likti matomam | KaunoDiena.lt

POLITOLOGAI: R. KARBAUSKIO PRIEKAIŠTAI I. ŠIMONYTĖS VYRIAUSYBEI PADEDA JAM LIKTI MATOMAM

  • 10

„Valstiečiai“ ir vėl skundžiasi, kad Ingridos Šimonytės Vyriausybė ignoruoja jų šešėlinę vyriausybę, praneša LNK.

Beveik pusmetį rašo laiškus, o atsakymo nesulaukia. R. Karbauskis skundžiasi, kad Ministrų kabinetas ignoruoja ir jį, ir visą šešėlinę vyriausybę. Dėl to kreipėsi į Seimo kontrolierių.

„Valstiečių“ lyderis pastaruoju metu išsakė ne vieną priekaištą ir Vyriausybei, ir premjerei. 

I. Šimonytė tikina, kad „valstiečiai“ savo sukurtai šešėlinei vyriausybei reikalauja išskirtinių teisių. Ir kad toks šešėlinio ministrų kabineto formatas neatitinka nei Konstitucijos, nei Seimo statuto. Todėl išskirtinės reikšmės šešėlinei vyriausybei neteiks ir toliau.

R. Karbauskis savo ruožtu atkerta, kad į Vyriausybę kreipiasi kaip pilietis.

Anot konservatorių, R. Karbauskis dėl savo padėties kaltas pats.

O politologai R. Karbauskio kreipimąsi į Seimo kontrolierių ar užuominas apie I. Šimonytės interpeliaciją vadina eiline akcija dėmesiui atkreipti.

R. Karbauskiui belieka kažkokias pretenzijas reikšti viešai.

„R. Karbauskiui belieka kažkokias pretenzijas reikšti viešai. Galbūt siekti sukelti kažkokius nedidelius politinius skandalėlius. Bet visa tai yra tiesiog pastangos išsilaikyti dėmesio centre, kai jau tos galimybės yra gerokai sumažėjusios“, – sako VU TSPMI politologas Tomas Janeliūnas.

R. Karbauskio dešiniąja ranka vadinama A. Širinskienė įregistravo Seimo statuto pataisas, kurios leistų oficialiai įteisinti šešėlinę vyriausybę.

Politologai tokį sprendimą vadina nelogišku, mat šešėlinė vyriausybė sudaryta tik iš vienos opozicinės jėgos. Jei ji būtų įteisinta oficialiai, „valstiečių“ lyderis įgautų daugiau galios. Tačiau, kad siūlymui kas nors pritars, netiki nei pats R. Karbauskis, nei pataisas įregistravusi A. Širinskienė.

Kadangi R. Karbauskis nėra Seimo narys, politinę galią jis turi tik „valstiečių“ frakcijoje, kaip „valstiečių“ partijos pirmininkas. Tačiau dėl lygiai tos pačios priežasties R. Karbauskio veiklos nei stebėti, nei kontroliuoti negali niekas.

Anot politologų, R. Karbauskis stengiasi tokią situaciją išnaudoti.

„Norisi, kad ir avys sveikos būtų, ir vilkas sotus. Na, deja, taip nebūna. Reikia žaisti pagal taisykles. Ir politikoje tos taisyklės nebūtinai sutampa su verslo principais, kur direktoriaus niekas nekontroliuoja arba kontroliuoja minimaliai, o direktorius kontroliuoja visus“, – teigia MRU politologė Rima Urbonaitė.

„Valstiečių“ užmojus Seime kritiškai vertina ne tik valdantieji, bet ir visos opozicinės frakcijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

dėdė Ignas

Todėl gaidžiai ir lipa ant mėšlo krūvos, kad visi matytų ir geriau girdėtų.

Pleptologai Propogandonai ......Karbauskis ir siaip

MATOMAS politikoj --labjau uz ta apsidergusiai SimoOnyte .... cia simonyte praso ,kad Karbauskis atkreiptu y ja demesy --NES JI BAIGIA ISNYKT POLITINIAM RUKE [ tik smarve likus,o jos jau nera]

Pensininkas

Reikia gerai pavizginti uodega ,kad gautum riebesni kaula.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS