Politologai mano, kad didžiausios konservatorių problemos – ateityje: jie įklimpo į bėdą | KaunoDiena.lt

POLITOLOGAI MANO, KAD DIDŽIAUSIOS KONSERVATORIŲ PROBLEMOS – ATEITYJE: JIE ĮKLIMPO Į BĖDĄ

  • 98

Sociologai vertybes vadina vienu iš konservatorių arkliukų. Tad kai tenka gintis dėl to, ką pats labiausiai propaguoji, gali turėti įtakos pasitikėjimui visa partija. „Spinter tyrimai“ apklausa konservatoriams nieko gero nežada, pasakojama LNK reportaže.

„Konservatoriai – turbūt labiausiai išreikšta kaip vertybinė partija. Visais klausimais labiausiai atstovaujanti vertybines linijas. Todėl ši situacija jiems yra dvigubai sudėtingesnė“, – sakė „Spinter tyrimai“ vadovas Ignas Zokas. 

„Delfi“ užsakymu „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa užčiuopė dar tik skandalo pradžią. O konservatoriai lyderystę reitingų lentelėje jau praranda. Lygiuojasi trečioje vietoje po socialdemokratų ir „Vardan Lietuvos“. Palyginti su gruodžiu, pasitikėjimas jais sumažėjęs 2 procentiniais punktais. Ši apklausa atlikta sausio 18–27 dienomis. Apie Kristijoną Bartoševičių visuomenė sužinojo sausio 23-ąją.

„Jau matome ne visai palankias visuomenės reakcijas, kai tuo tarpu patys blogiausi dalykai vyko paskui“, – komentavo politologas Ignas Kalpokas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

O paskui prasidėjo antra dalis – politinis skandalas.

„Dėl savo veiksmų aš tikrai miegu ramiai“, – sakė žurnalistams Ingrida Šimonytė.

Manau, kad jie įklimpo į bėdą ir pasirinko tokią politiką tylėti, tikėdamiesi, kad galbūt žmonės užmirš. Tačiau, manau, kad neužmirš.

 

„Čia yra tik muilo burbulas“, – taip kylantį skandalą apibūdino konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Taip pat G. Landsbergis pasiėmė atostogų ir valdantieji užblokavo tyrimų komisiją.

„Būtų įdomu sužinoti, kur tie atsakymai. Manau, labai daug Lietuvos žmonių turi daug neatsakytų klausimų. Ir toks konservatorių mėginimas viską nuslėpti, nelabai veiksmingas“, – kalbėjo politologas Kęstutis Girnius.  

Konservatorių garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis pareiškė, kad aiškinantis galimą informacijos nutekinimą K. Bartoševičiui, reikėtų tirti ne Seimo, bet ir prokuratūros atstovus, kuriuos palygino su čekistais. Politologai mano, kad nauja apklausa konservatorių kregždutėms – tik pirmoji kregždė. O tikrosios problemos dar laukia ateityje.

„Manau, kad jie įklimpo į bėdą ir pasirinko tokią politiką tylėti, tikėdamiesi, kad galbūt žmonės užmirš. Tačiau, manau, kad neužmirš. Ir dėl to jie nukentės. Gal ne taip greitai tai pamatysime, greičiausiai – tik per Seimo rinkimus“, – teigė K. Girnius.

Anot politologo K. Girniaus, nuo Sąjūdžio laikų ištikimi konservatorių rinkėjai juos rems ir toliau, bet nusigręžti gali jaunimas ir svyruojantys. O savivaldos rinkimams nacionalinės politikos skandalai įprastai didelės įtakos neturi.

„Ypač kai renkami merai, labiau koncentruojamasi į asmenybes, todėl tiesioginės įtakos tie skandalai neturi“, – konstatavo I. Zokas.

Anot politologų, pasijus ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui. Jo lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo versijas keitė ne kartą. Be to, liberalai neturi tokio ištikimo rinkėjo. Politologas I. Kalpokas dar pastebėjo, kad atėjo laikai, kai Laisvės partija atrodo rimčiausia ir solidžiausia koalicijos grandis.

„Šioje situacijoje nėra labai aukšta kartelė būti solidžiausiu koalicijos partneriu, tereikia tiesiog nekasti sau duobės“, – sakė I. Kalpokas.  

GALERIJA

  • Politologai mano, kad didžiausios konservatorių problemos – ateityje: jie įklimpo į bėdą
Rašyti komentarą
Komentarai (98)

Vygis

šita vagių,pedrylų partija uždrausti.

"Dėdulės"

tvartas griūva, kupra, su KGB ženklu, prie žemės lenkiasi, chrizantemomis kvepia .Bus žmonėms šventė, kai Kupriuką į grabą paguldys.

todėl

kad jie ir nebuvo konservai, o tik taip save vadino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS