Politologė: G. Palucko pralaimėjimas – blogas signalas socialdemokratams | KaunoDiena.lt

POLITOLOGĖ: G. PALUCKO PRALAIMĖJIMAS – BLOGAS SIGNALAS SOCIALDEMOKRATAMS

Politologė Rima Urbonaitė sako, kad socialdemokratų pirmininko Gintauto Palucko pralaimėjimas Seimo rinkimuose yra įspėjimo signalas visai partijai.

„Partijai nėra geras signalas, kai pirmininkas negali laimėti jokių rinkimų. Tai rodo, kad ypač Vilniuje socialdemokratams yra sunku“, – BNS pirmadienį sakė Mykolo Romerio universiteto politologė.

G. Paluckas Vilniaus Žirmūnų apygardoje sekmadienį rinkimus pralaimėjo konservatorių kandidatei Paulei Kuzmickienei.

Politologė sutiko su G. Palucko aiškinimu, kad viena iš priežasčių buvo mažas rinkėjų aktyvumas, tačiau, pasak jos, socialdemokratai turėtų permąstyti strategiją, kaip vykdyti kampanijas ir mobilizuoti rinkėjus.

Partijai nėra geras signalas, kai pirmininkas negali laimėti jokių rinkimų.

„P. Kuzmickienė nacionaliniu lygiu nėra žinoma politikė. G. Palucko matomumas buvo didesnis, be to, jis buvo Vilniaus vicemeras. Jis nesugebėjo atvesti savo rinkėjų, ką padarė konservatoriai, pasinaudodami žemesniu aktyvumu“, – kalbėjo R. Urbonaitė.

Jos nuomone, itin mažas rinkėjų aktyvumas renkant tris Seimo narius atspindi demokratijos problemas.

„Matyt, neveikia požiūris, kad jeigu nesidomėsi politika, tai politikai pasidomės tavimi. Viena vertus, yra pasiūlos klausimas, kad partijos neturi ką pasiūlyti, antra vertus, svarbus rinkėjų požiūris, kaip jie suvokia savo dalyvavimą valstybėje“, – sakė R. Urbonaitė.

Pasak R. Urbonaitės, Rūtos Janutienės ir Kristupo Krivicko pralaimėjimas socialdemokratų ir konservatorių kandidatams rodo, kad atvesti vadinamąjį „protesto elektoratą“ nėra labai paprasta.

Gargžduose rinkimus laimėjo konservatorė Rasa Petrauskienė, Žiemgalos vienmandatėje apygardoje – socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Nauji parlamentarai Seime dirbs kiek ilgiau nei metus. 2020 metų spalį vyks eiliniai Seimo rinkimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kirvis

Nei socu, nei konservu, nei liberastu valdzioje buti nebegali. Jie 30 metu naikino Lietuva. Ar kam neaisku? Kada bus skelbiami kgbistu sarasai?!!!

V.L

Jeigu zmones butu ejia balsuoti be abejo butu laimejas Paluckas , siuo atveju laimejo konservatoriai su savo stropiuju pagalba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS