Aplinkosaugininkų vadovas aiškinsis situaciją dėl galimo mobingo: gavo anoniminį laišką | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKŲ VADOVAS AIŠKINSIS SITUACIJĄ DĖL GALIMO MOBINGO: GAVO ANONIMINĮ LAIŠKĄ

Aplinkos apsaugos departamento Raimondas Sakalauskas žada aiškintis situaciją dėl galimo mobingo jo vadovaujamoje įstaigoje ir lankysis Vilniaus valdybos teritorinėse inspekcijose.

„Departamento direktorius nedelsdamas asmeniškai apsilankys visose Vilniaus valdybos teritorinėse inspekcijose, siekdamas susirinkti kiek galima daugiau informacijos apie susidariusią situaciją, išklausyti suinteresuotus darbuotojus“, – BNS teigė departamento atstovas spaudai Arūnas Malinovskis.

„Atsižvelgdamas į vizitų rezultatus, departamento direktorius priims sprendimus dėl tolesnių veiksmų“, – pridūrė jis.

A. Malinovskis taip pat teigė, kad „viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija apie galimą neetišką, nekorektišką vieno iš darbuotojų elgesį kelia didelį susirūpinimą“.

Aplinkos ministro patarėjas Marijus Gailius BNS teigė, kad birželio 18 dieną numatytas Vilniaus valdybos vadovo Sergejaus Tretjakovo, dėl kurio skundžiamasi, metinis vertinimas, o sprendimus turi priimti Aplinkos apsaugos departamento direktorius.

„Į skundą žiūrime labai rimtai, vis dėlto veiksmų turi imtis įstaigos vadovas. Jis ir imsis. Juolab kad birželio 18 dieną numatytas šio skundžiamojo pareigūno metinis vertinimas“, – sakė ministro patarėjas.

Anoniminis laiškas

Apie galimą mobingą Seimo nariams, ministerijos ir departamento vadovybei pranešta šeštadienį anoniminiu elektroniniu laišku, jį pasirašė Vilniaus valdybos pareigūnai.

„Nuo tada, kai Vilniaus valdybai pradėjo vadovauti S. Tretjakovas, darbo klimatas tapo nepakenčiamas. Darbe nuolatos patiriamas psichologinis spaudimas, vadovaujamasi „myliu nemyliu“ ir „skaldyk ir valdyk“ principais bei elgiamasi taip lyg čia būtų nuosava įmonė“, – rašoma laiške, kurį matė BNS.

Nuo tada, kai Vilniaus valdybai pradėjo vadovauti S. Tretjakovas, darbo klimatas tapo nepakenčiamas.

„Pavyzdžių turime labai daug, bet minėti jų šiame rašte negalime, nes bijome keršto ir susidorojimo. Nevardijant visų pavyzdžių ir faktų, pastaruosius dvejus metus dirbti ir priimti savarankiškus sprendimus buvo labai sunku“, – teigiama jame.

Anot laiško, S. Tretjakovo neigiamas veiklos įvertinimas ir po jo sekęs „ilgo laiko“ nedarbingumas pareigūnams „suteikė vilties“, kad mobingas baigsis.

„Situacija kardinaliai pasikeitė jam grįžus į darbą. Grįžta prie tų pačių darbo metodų su dar didesniu noru užtildyti ir kontroliuoti pareigūnus ir jų veiksmus. S. Tretjakovas, būdamas Vilniaus valdybos vadovu, nebeturi autoriteto tarp darbuotojų. Dauguma darbuotojų jo bijo ir stengiasi vengti. Kaip vadovas niekada neišklauso pareigūnų nuomonės, nesidomi jų problemomis ir nuolatos kelia intrigas. Yra labai kerštingas. Nepaklusus jo nuomonei bando susidoroti visais įmanomais būdais“, – teigiama laiške.

Dėl situacijos į Aplinkos ministeriją pirmadienį pranešė kreipęsis ir Seimo narys socialdemokratas Linas Jonauskas. Jis reikalauja atlikti tyrimą ir laikinai nuo pareigų nušalinti S. Tretjakovą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS