S. Skvernelis: turime spartinti ekonomikos plano įgyvendinimą | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: TURIME SPARTINTI EKONOMIKOS PLANO ĮGYVENDINIMĄ

Vyriausybė turi spartinti prieš kelias savaites paskelbto ekonomikos pagalbos plano įgyvendinimą, pareiškė premjeras Saulius Skvernelis.

„Turime imtis ekonominio failo ir galutinai identifikuoti sritis, kuriose būtų galima atnaujinti kai kurių verslų veiklą. Savaime suprantama, laikantis griežčiausių saugumo reikalavimų. Be to, turime spartinti ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimą“, – feisbuke antradienį rašė S. Skvernelis.

Jis taip pat pranešė, kad nuo šeštadienio į „Invegą“ gali kreiptis įmonės tiekėjos, iš pirkėjų negavusios pinigų už prekes ir paslaugas.

„Šią savaitę paleidžiamos svarbios ir laukiamos pagalbos priemonės verslui bei ekonomikai gaivinti, kurios leis įmonėms padengti būtinąsias išlaidas, spręsti laikinas apyvartinių lėšų ir likvidumo problemas“, – rašė S. Skvernelis.

Anot premjero, jau 300 įmonių kreipėsi į „Invegą“ dėl palūkanų kompensavimo.

Tuo metu iš dirbantieji individualiai Užimtumo tarnybai jau pateikė beveik 38 tūks. prašymų dėl 257 eurų išmokos netekus pajamų.

„Maždaug trečdalį šie pinigai jau turėjo pasiekti, likę žmonės išmokas gaus artimiausiu metu“, – sakė premjeras.

Nuo antradienio turėjo pradėti veikti ir kita „Invegos“ priemonė – paskolų suteikimas nuo karantino nukentėjusių įmonių likvidumui palaikyti. Tačiau „Invega“ BNS informavo, kad programa turėtų pradėti veikti ketvirtadienį.

Vyriausybė kovą patvirtino beprecedentį ekonomikos skatinimo paketą. Jame ekonomikos skatinimui buvo numatyta 1 mlrd. eurų, po pusę milijardo – sveikatos apsaugai, darbo vietų išsaugojimui ir įmonių likvidumo išsaugojimui. Prieš kelias savaites pranešta, kad parama verslo likvidumui didinama dukart – iki 1 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Prioritetai

Kol UK ministeris Borisas pats asmeniškai nepateko į reanimaciją " pasisvečiuoti", tol nesuvokė užkrato grėsmės, pasveikęs kalbėjo ne apie ekonomikos spartinimą, o dėkojo visiems medikams ir išvyko tęsti reabilitaciją pas savo sužadėtinę.

Da

klausau toj bus pres turboliacija kova su žurnalistais pasipiles iš visokiu provincijos kraštu, pone miniusteri ponia oi ponia ir prasydėjo fokusas sveikatos pažibinčius o juk valanda užruko kaip iš rago medžiotoju subėgusiu į pamiške vis pasakos ir dėstymas dar bus ne ankščiau po 7 dienu, savaitės bėgija, numatys koki žigdarbi nudirbo per nuvogtas šv, vėlykas ir konvojumi užlipino miestus provincijas miestelius kad net nei rėkt nei šaukt rusas pola sliepkites barakose labirintu, ir laukite o kad jau viesnio amžiaus žmonės nevelka depresijos nervu karštliges propogandos panikos nuo ryto iki vakaro per ta pati, o čia taip politzanjatja čekistu, sankruta, kas paiskeitė juk mergelė su kita kumelia, juk buvo vieni blogi kentėjome sakem rusas blogas bet kaip gavau dovanu nuo šitu savu elito iš po mešlo iškrapštito neduok dieve o čia taip ramybė, ilsimes laimingi tie kurie dabar ilsysi ir vargo nemato,

Laikykimės karantino taisyklių

Nesijaučia ,kad būtų karantinas,Vyriausybės vyrai be kaukių..."pinigus""skaičiuoja, spartina ekonomiką.Visus gyventojus suvaržė ,įvairiais reikalavimais ,baudomis,o patys atsipalaidavo su Prezidentu priešaky .Žurnalistai rašo įvairiai...vienas kitam prieštaraujantys strapsniaii,kame reikalas?Paaiškinkit,neklaidinkit gyventojų.Dar karantinas paskelbtasis nesibaigė,o jau sapalionės nesuprantamos?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS