Premjeras ir ministras susitiko su Lietuvos ambasadoriais | KaunoDiena.lt

PREMJERAS IR MINISTRAS SUSITIKO SU LIETUVOS AMBASADORIAIS

  • 0

Premjeras Saulius Skvernelis ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį su Lietuvos ambasadoriais aptarė ekonominės diplomatijos, saugumo klausimus.

„Visada pritariu nuostatai, kad pirmoji šalies gynybos linija yra diplomatai. Pirmoji puolimo linija investicijoms pritraukti taip pat yra diplomatai. Todėl džiaugiuosi, kad šalies ekonominė situacija leidžia didinti finansavimą tiek krašto gynybai, tiek diplomatinei tarnybai“, – Vyriausybės pranešime cituojamas ministras pirmininkas.

Ambasadoriai Vilniuje susirinko į tradicinį kasmetinį suvažiavimą.

S. Skvernelis diplomatams pristatė Vyriausybės darbus socialinėje, sveikatos apsaugos, viešojo sektoriaus, korupcijos mažinimo srityse.

Jis taip pat paragino ambasadorius aktyviau kviesti emigravusius tautiečius sugrįžti į Lietuvą, pastaruoju metu ženkliai gerėjant migracijos rodikliams.

Vėliau su suvažiavimo dalyviais susitikęs užsienio reikalų ministras aptarė Lietuvos siekius NATO. Jis taip pat pasveikino Jungtinių Valstijų sprendimą dislokuoti papildomą tūkstantį karių Lenkijoje.

„Lietuvos tikslas – efektyviai veikianti ir savo sprendimus įgyvendinanti NATO. Reagavimo greitis ir sprendimų priėmimo efektyvumas mums yra labai svarbūs klausimai, kuriems skiriame daug dėmesio Aljanse“, – pranešime sakė L. Linkevičius.

Jis paragino ambasadorius skleisti pozityvią žinią apie Lietuvą kaip regiono lyderę fintech srityje.

Diplomatinių atstovybių vadovų susitikimas šiemet vyksta liepos 8 – 12 dienomis. Kasmet Vilniuje jie renkasi aptarti aktualių užsienio politikos klausimų, rengiami jų susitikimai su šalies vadovais, verslo ir kultūros bendruomene.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS