Premjeras: jeigu situacija Seime nesikeis, vienintelė išeitis – pirmalaikiai rinkimai | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: JEIGU SITUACIJA SEIME NESIKEIS, VIENINTELĖ IŠEITIS – PIRMALAIKIAI RINKIMAI

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad jeigu situacija Seime nesikeis, vienintelė išeitis yra pirmalaikiai rinkimai.

„Aš manau, kad gal bus pagaliau išmoktos pamokos, jeigu tai bus išmokta, Seimas dar turi galimybę metus laiko koncentruotis į svarbiausius klausimus, jų sprendimą. Jeigu tai nepavyks, tai aš irgi esu šalininkas priešlaikinių rinkimų, tai būtų ko gero išeitis iš viso chaoso, kuris vyksta Seime“, – laidoje „DELFI Dėmesio centre“ trečiadienį teigė S. Skvernelis.

Anot jo, parlamente vykstantys procesai kenkia visiems.

„Aš tikiuosi, kad antradienį vyko paskutinis gėdingas įvykis. Manau, jog taškas yra padėtas istorijoje ir tikiuosi, kad Seimui užteks valios spręsti mums svarbius klausimus“, – pridūrė premjeras.

Valdančiųjų iniciatyva antradienį per pakartotinį balsavimą seimo pirmininką Viktorą Pranckietį atšaukti iš pareigų nepavyko.

Tikiuosi, kad antradienį vyko paskutinis gėdingas įvykis. Manau, jog taškas yra padėtas istorijoje ir tikiuosi, kad Seimui užteks valios spręsti mums svarbius klausimus.

Po valdančiųjų nesėkmingo bandymo atstatydinti V. Pranckietį „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis pripažino, kad nebeaišku, ar valdantieji turi daugumą.

Seimas praėjusią savaitę jau balsavo dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, tačiau tuomet balsavimas žlugo, nes jame dalyvavo tik 11 Seimo narių.

Nepasitikėjimą V. Pranckiečiu inicijavę valdantieji protestuodami šiame balsavime nedalyvavo, nes procedūrą jie norėjo surengti kitą dieną, kai tikėjosi užsitikrinti reikiamą balsų skaičių.

Po žlugusio balsavimo, valdančiųjų balsais buvo pareikštas nepasitikėjimas slapto balsavimo biuletenius skaičiavusiai Seimo narių grupei, ir šiuo pagrindu nuspręsta balsavimą kartoti.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, nes pagal koalicijos partnerių susitarimą Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats, tvirtindamas, kad jo atstatydinimo siekia tik R. Karbauskis, kerštaudamas už neklusnumą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Alis...

nereikia blaškytis,- reikia konstruktyviai dirbti...

kauniete

Man skvernelis tai kopija grybes ta vis ikisa savo trigrasi ir tas toks skverneli blogus darbus darydamas praziopsosi gydima

SAULIUS

PRIESLAIKINIU RINKIMU NORI SKVERNELIS PRANSKIETIS DEGUTIENE CICIMILE GABRYS BET JUS DAR NE LIETUVA IR PALIKIT RAMYBEJE MUSU ISRINKTA GREAI DIRBANCIA VALDZIA JEI SKVERNELI TURETUM NORS KIEK SAZINES TAI SUDRAUSMINTUM TUOS SAVO ISSISOKELIUS O TU DAR PRITARI TAVO DARBAS NEPILNAVERTIS TAI NE SEIMA O TAVE REIK PAKEISTI KARTU SU OPOZICIJA IR TA NUKVAKUSI PRANCKIETI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS