Premjerė: nesutarimai dėl vakcinų, Stambulo konvencijos nėra svarbesni už Vasario 16-ąją | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ: NESUTARIMAI DĖL VAKCINŲ, STAMBULO KONVENCIJOS NĖRA SVARBESNI UŽ VASARIO 16-ĄJĄ

  • 14

Nesutarimai dėl skiepų nuo COVID-19 ar Stambulo konvencijos padarinių nėra svarbesni už Vasario 16-ąją, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, bandymai trukdyti paminėti šią valstybės šventę yra nepagarba ir patiems sau.

„Aš tikiuosi šventės, ir manau, kad jokie nesutarimai, skirtingi požiūriai į vakcinas, Stambulo konvenciją ar kokius nors kitus klausimus nėra tokie dideli, kad jie galėtų paneigti tą dovaną, kurią likimas lietuvių tautai davė Vasario 16-ąją“, – LRT antradienį sakė Vyriausybės vadovė.

„Bandymas tai sumenkinti keliant ar triukšmą, ar trukdant kalbėtojams kalbėti, ar panašiais būdais rodo žmonių nepagarbą sau negu ką nors kita“, – teigė ji.

I. Šimonytė tvirtino nesusitinkanti su Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovais ar kitais protesto akcijų dalyviais dėl to, kad nesupranta, su kuo turi kalbėtis.

Tikrai nebijau žmonių ir susitikti man nėra jokios problemos. Klausimas, kas išties yra pašnekovas kitoje pusėje.

„Tikrai nebijau žmonių ir susitikti man nėra jokios problemos. Klausimas, kas išties yra pašnekovas kitoje pusėje. Man atrodo yra problema tokia, kad labai daug žmonių Lietuvoje sau prisiskiria tautos vaidmenį ir sako: „Aš esu tauta“. Aš taip pat esu iš tos pačios tautos ir, matyt, turiu teisę turėti savo nuomonę apie tai, kaip dalykai turėtų būti daromi“, – sakė ji.

Premjerės teigimu, ji tiki parlamentine demokratija ir mano, kad pirmiausia turi atsiskaityti Seimui, kaip tautos rinktai institucijai.

Trečiadienį Lietuvoje bus minima Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Lietuvos šeimų sąjūdis tą dieną norėjo surengti kelias protesto akcijas, tačiau Vilniaus savivaldybė šių renginių nesuderino.

Kovo 11-ąją Šeimų sąjūdžio organizuoto mitingo dalyviai per iškilmingą renginį nušvilpė Seimo pirmininkę, premjerę, Laisvės premijos laureatę.

GALERIJA

  • Ingrida Šimonytė
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Siaip

Zmoga nesupranta su kuo turi kalbetis. Su zmonemis, su pilieciais zmoga tu turi kalbetis. Kaip tau nedasunta. Pries patenkant i valdzia ,,sauket mes jus girdim,, Atejus i valdzia - mes jusu neklausom...

Kas nuotraukoje

Per idiotas-jis virs valandos bliove save filmuodamas-gal koks nusamdytas atsiustas? Kas pazino,parasykite.

Kaunietis

SĖKMĖS JUMS,PREMJERE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS