Premjerė: per septyniolika narystės ES metų daug pasiekėme ir išmokome | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ: PER SEPTYNIOLIKA NARYSTĖS ES METŲ DAUG PASIEKĖME IR IŠMOKOME

  • 57

Būdama Europos Sąjungos (ES) nare Lietuva daug pasiekė ir išmoko, sako ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Ji ragina šalies žmones savo idėjomis ir darbais prisidėti tobulinant ES ir formuojant Lietuvos politiką bendrijoje. 

„Per septyniolika narystės metų nuėjome ilgą kelią, daug pasiekėme ir išmokome. Linkiu, kad būdami ES piliečiais aktyviai kurtume bendrą Europos ateitį ir kartu stiprintume Lietuvą", – sveikindama Lietuvos gyventojus narystės ES 17-ųjų metinių proga, sako premjerė.

I. Šimonytės teigimu, Lietuvos ir kitų įstojusių Vidurio ir Rytų Europos valstybių sėkmės istorija yra geriausias argumentas toliau išlaikyti atviras ES duris į ją įsijungti siekiančioms Europos šalims.

Ji pabrėžia narystės svarbą Lietuvos vystymuisi ir stiprėjimui.

„Plėtra labai daug prisidėjo prie ES ir į ją įstojusių šalių vystymosi ir stiprėjimo. Todėl turime tęsti šią sėkmės istoriją ir būti atviri žmonėms Vakarų Balkanuose ir Rytų partnerystės šalyse, pasisakantiems už bendras vertybes ir siekiantiems kurti laisvą ateitį Europos šeimoje. Juk, kai norime būti patys išgirsti, turime girdėti ir kitų šalių lūkesčius“, – sveikinime sako premjerė.

Lietuva į ES įstojo 2004 metų gegužės 1 dieną, o prašymą priimti ją į ES pareiškė 1995 metais.

1999-aisiais Lietuva gavo oficialių kvietimą pradėti derybas dėl narystės, kurias realiai pradėjo 2000-ųjų metų vasarį.

2003 metais buvo vykdomas privalomasis referendumas – šalies gyventojais balsavo už arba prieš įstojimą į bendriją. Iš viso rinkimuose dalyvavo beveik  64 proc. balsuoti galinčių Lietuvos gyventojų ir daugiau nei 91 proc. balsų palaikė Lietuvos įstojimą į ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Anonimas

Melžėja ką pasiekei,pažeminimą,neapykantą sau.Tu žinai, kad šitiem ministram ir tamstai geriau dingti iš Lietuvos ,nes arteja ne kokie laikai o tiek prišikus smirdi iš tolo.

o

kaipgi kitaip juk su dasa snora tai apsvarino kaip gensekas sekundes b?...

stiprybes

Premjere nekreipkit demesio i Jus zeminancius ir izeidziancius komentarus nes aisku kad tokius komentarus raso menko issilavinimo ir zemos kulturos zmogeliai Premjre linkiu Jums didziules istvermes ir stiprybes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS