Premjerė: valdančioji koalicija iki rinkimų nežlugs | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ: VALDANČIOJI KOALICIJA IKI RINKIMŲ NEŽLUGS

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina, kad valdančioji koalicija iki rinkimų, kurie kitais metais vyks treji, nesužlugs.

„Tikrai nemanau, kad koalicija sužlugs iki rinkimų“, – LRT televizijai trečiadienį sakė premjerė. 

Ji tvirtino nesutinkanti, kad Vyriausybė nesusitaria.

„Tai, kad mokesčių diskusijos Seime visada yra labai sudėtingos, nėra nei šitos, nei kitų koalicijų unikali situacija, – tai buvo visada. (...) Lygiai taip pat klausimas yra keliamas dėl partnerystės, kai mes turime žmonių, tarkime, savo bendruomenėje, kurie nepritaria partnerystės įteisinimui ir visą laiką yra tarsi toks lūkestis, kad dėl vieno ar kito ims koalicija ir sužlugs“, – tvirtino I. Šimonytė. 

Valdančiųjų konservatorių, liberalų ir „laisviečių“ koalicinėje taryboje rugpjūčio pabaigoje buvo nutarta neskubėti mokesčių reformos Seime tvirtinti šiais metais.

Tada Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtino, kad mokesčių reforma nėra tas klausimas, kuris sugriautų valdančiąją koaliciją.

Valdantieji  birželį atnaujino koalicijos sutartį ir įkūrė naują sprendimus koordinuojantį formatą – koalicinę tarybą. Vadinamojo čekiukų skandalo įkarštyje sulaukę priekaištų iš koalicijos partnerių dėl sprendimų nederinimo, kai vienašališkai pranešė inicijuojantys pirmalaikius rinkimus, konservatoriai savo poziciją pakeitė.

Kitąmet Lietuvoje vyks prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Matat kap snabzdas

Ce musiau aptar kap Lietuva uzkonservuot galutinai.

kai

paviesins kas ji baigsis issidirbinejimai .

KĄ ČIA BEPRIDĖSI...

Normaliose, demokratinėse valstybėse tokios vyriausybės būtų seniai atsistatydinusios. Lietuva "ypatinga". Valdžia, pagal Grybauskaite - "neklystanti"...Čia net KGB-šnikai - "ne KGB-šnikai"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS