Prezidentas: derybos su streikuojančiais mokytojais atsidūrė akligatvyje | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS: DERYBOS SU STREIKUOJANČIAIS MOKYTOJAIS ATSIDŪRĖ AKLIGATVYJE

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad derybos su streikuojančiais mokytojais atsidūrė aklavietėje, nes Švietimo ministerija turėjo ribotas galimybes daryti nuolaidas.

„Situacija šiek tiek pakliuvo į akligatvį, kadangi, ko gero, tenka pripažinti, kad ministras savo portfelyje deryboms beveik nieko neturėjo“, – Kelmėje pirmadienį žurnalistams sakė šalies vadovas.

Jis pabrėžė, kad tuo metu, kai Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) lankėsi Prezidentūroje, streikuojantys mokytojai „buvo pasirengę kompromisiniams pasiūlymams“.

„Bet iš esmės apie jokį kompromisą nebuvo galima kalbėti, nes nuėję į Švietimo ministeriją sužinojo, kad nė per milimetrą nieko kito pasiūlyta nebus“, – teigė G. Nausėda.

„Keistoka įsivaizduoti tokias derybas, kur viena iš pusių yra absoliučiai nepasirengusi jokioms nuolaidoms“, – pridūrė jis.

Keistoka įsivaizduoti tokias derybas, kur viena iš pusių yra absoliučiai nepasirengusi jokioms nuolaidoms.

Profsąjunga streikuoja nuo rugsėjo pabaigos. Ji reikalauja didesnio darbo užmokesčio, geresnių sąlygų pedagogams.

Vyriausybė siūlo algas mokytojams kitąmet kelti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., o nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio, tačiau tai profsąjungos netenkina.

„Tenka pripažinti, kad situacija yra komplikuota. Tikrai nesiimsiu rekomenduoti profsąjungoms daryti vienokius ar kitokius veiksmus, jos pačios tai nuspręs daryti“, – sakė G. Nausėda.

Protestuojantys mokytojai iš skirtingų miestų taip pat rengia žygį į Vilnių, o tuomet nuspręs, ar tęsti streiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

444 - gal iškelk šią versiją valstybiniu mastu - kelsim atlyginimus tiems, kurie reikalauja nutraukti pagalbą Ukrainai? Pabandyk. O mokytojai - kiaulės. Tegu streikuoja vasarą, kai vaikams į mokyklą nereikia. Ir už ką jiems kelti? Kad korepetitoriai įsijuosę dirba, kad mokyklose palaida bala, kad mokiniai telefonuose sėdi ir žolę peša, mokytojus muša ir keikiasi?

444

pinygu yra tik Ukram . viskam kitam NERA !!!

Gana finansinių nuolaidų pedagogams !

Gana finansinių nuolaidų pedagogams !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS