Prezidentas posėdžiavo su sveikatos ekspertais: kalbėta apie vakcinacijos spartinimą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS POSĖDŽIAVO SU SVEIKATOS EKSPERTAIS: KALBĖTA APIE VAKCINACIJOS SPARTINIMĄ

  • 0

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį dalyvavo susitikime su Sveikatos ekspertų tarybos nariais, buvo apžvelgta epidemiologinė situacija, kalbama apie vakcinacijos spartinimą, didelis dėmesys skirtas vaikų emocinės sveikatos ir jaunimo skiepijimo klausimams aptarti.

Susitikime, kaip informuoja Prezidentūra, taip pat dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė, Vilniaus universiteto prof. Roma Jusienė, Vilniaus Gedimino progimnazijos direktorius Rimantas Remeika.

„Atėjo laikas, kai vakcinų turime pakankamai, kad galėtume pasiekti 70 proc. suaugusių žmonių ribą, tačiau lėtėjantis vakcinavimo tempas kelia nerimą. Privalome tinkamai išnaudoti vasaros laikotarpį ir pasiruošti rudeniui. Tačiau norint pakeisti situaciją reikia imtis naujų, efektyvių, vakcinavimą skatinančių priemonių“, – susitikime sakė šalies vadovas.

Atėjo laikas, kai vakcinų turime pakankamai, kad galėtume pasiekti 70 proc. suaugusių žmonių ribą, tačiau lėtėjantis vakcinavimo tempas kelia nerimą.

G. Nausėda akcentavo, kad artėjant Rugsėjo 1-ajai institucijos privalo užtikrintai veikti, kad visiems Lietuvos vaikams būtų užtikrintos lygiateisės galimybės į mokymąsi kontaktiniu būdu. Tai, pasak šalies vadovo, yra svarbiausias prioritetas.

Šalies vadovo suburti ekspertai rekomendavo atnaujinti kontaktinį ugdymą mokyklose, nuotolinį ar savarankišką ugdymą vykdyti tik kraštutiniu atveju ir ne ilgiau nei 1–2 mėnesius per mokslo metus, užtikrinti nuolatinį neformalųjį ugdymą net ir pandemijos metu.

Ekspertai akcentavo, kad suaugusiųjų skiepijimas yra gerokai svarbesnis už vaikų. Jų teigimu, tikėtina, kad vaikai mažiau platina virusą, todėl netaps viruso šaltiniu, o suaugusiųjų skiepijimas juos apsaugos.

Kalbėdami apie vakcinavimo spartinimo priemones, Sveikatos ekspertų tarybos nariai rekomendavo didinti skiepijimo vietų skaičių, įtraukiant visus šeimos gydytojų centrus ir poliklinikas į skiepijimą, sukurti paskatų sistemą, motyvuoti šeimos ir kitus gydytojus kalbėtis su visais klinikų interesantais ar aktyviai kviesti vakcinuotis, atsakant į abejojantiems būdingus klausimus.

GALERIJA

  • Prezidentas posėdžiavo su sveikatos ekspertais: kalbėta apie vakcinacijos spartinimą
  • Prezidentas posėdžiavo su sveikatos ekspertais: kalbėta apie vakcinacijos spartinimą
  • Prezidentas posėdžiavo su sveikatos ekspertais: kalbėta apie vakcinacijos spartinimą
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS