Prezidentas užstojo kunigą A. Toliatą: Lietuvoje susiformavo viešoji inkvizicija | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS UŽSTOJO KUNIGĄ A. TOLIATĄ: LIETUVOJE SUSIFORMAVO VIEŠOJI INKVIZICIJA

Prezidentas Gitanas Nausėda konkrečiai neatsako, ar palaiko viešas diskusijas keliančią Stambulo konvenciją, tačiau pažymi, kad stoja į kunigo Algirdo Toliato pusę, kuris gyventojus paraginęs pasirašyti peticiją prieš šį dokumentą, susilaukė aštrios kritikos.

„Aš manau, kad yra gerai, jog šiandien mes diskutuojame dėl šio dokumento, nes priiminėti ypač svarbius dokumentus be diskusijos, tame tarpe ir viešosios, nėra geras dalykas. Tačiau tai, kaip vyksta ši diskusija, mane kaip Lietuvos Respublikos pilietį labai nuvilia“, – Kaune žurnalistams sakė prezidentas.

„Gerbiamo kunigo Toliato užsipuolimas vien todėl, kad jis pareiškė oficialią bažnyčios poziciją – jis juk nepateikė savo kažkokios pozicijos – ir užsipuolimas tokiais metodais ir tokia forma – yra visiškai nepriimtinas ir rodo, kad kažkas mūsų viešojoje erdvėje per tuos 10 ar 15 pastarųjų metų atsitiko“, – teigė šalies vadovas, pažymėdamas, kad negalima toleruoti „inkviziciją“ primenančios komunikacijos.

Šiandien Lietuvoje susiformavo viešoji inkvizicija – žmonės, kurie įsivaizduoja galį maišyti su purvais kitaminčius ir tai daryti kartais šlykščia forma... Jie laiko save nebaudžiamais.

„Šiandien Lietuvoje susiformavo viešoji inkvizicija – žmonės, kurie įsivaizduoja galį maišyti su purvais kitaminčius ir tai daryti kartais šlykščia forma... Jie laiko save nebaudžiamais. Manau, kad su šituo mes neturime taikstytis ir šiandien aš stoju į gerbiamo kunigo Toliato pusę pirmiausia todėl, kad aš stoju į jo kaip žmogaus pusę. O kokią jis atstovauja poziciją – tai yra išvestinis klausimas. Dėl pozicijų mes galime diskutuoti, tačiau darykime tai pagarbiai vienas kitam“, – sakė G. Nausėda ir nesiryžo atskleisti, kokia jo asmeninė nuomonė dėl Stambulo konvencijos.

„Labai gerai, kad Stambulo konvencija svarstoma, ji gali būti priimta arba nepriimta. Labai daug kas priklausys nuo įstatymų, kurie numatys Stambulo konvencijos įsigaliojimą“, – žurnalistams į klausimą, ar pats palaiko šį Seimo neratifikuotą dokumentą, atsakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

arvydas

Suklaidintiems žmonėms neaišku, kad ne pleputės armonaitės kelia grėsmę Lietuvai, o neribota emigracija. Keista, tautiečiai nesuvokia ,kokia kryptimi yra didžiausi pavojai. Pavyzdžiui, žemgrobis Karbauskis balsavo prieš Lietuvos stojimą į NATO, prieš nepriklausomą Lietuvos energetiką...Dabar šitie karbauskiniai melagiai "valstiečiai", Kremliaus klapčiukai rodo silpnapročiams puolimo kryptį - pulkit homiką Raskevičių...Gėda.. Lietuvos žmonės ,kada pagaliau suprasit, esate mulkinami - mes prarandame tautos kraują, žmones, kurie emigruoja. Protestuokit prieš emigraciją, palikit ramybėje homikus. Pagarbiai Arvydas D.

Laukiame šių vadovų atsakingo viešo požiūrio.

Atėjo laikas paleisti seimą.Juk konservatoriai su liberastais ir armonikaitės kompanija griauna Lietuvos konstituciją.Tai pagrindinio įstatymo klastojimas.Tai nusižengimas prieš katalikišką šeimą,jos ardymą ir žeminimą.Reikalinga uždrausti šių neišmanėlių kišimąsi su propoganda mokyklose,darželiuose ir institutuose.Tai jaunų žmonių žalojimas ir netinkamos propogandos skleidimas.Šiuo klausimu turėtų pradėti domėtis p.Prezidentas,mokyklų vadovai ir Mokslo Ministrė.Neleisime,kad prisidengę toliarancija griautų mūsų vaikų ir anūkų požiūrį į normalų gyvenimą.

Višta \\\\\.../////

Valioooo,mano Gaidys atsirado.Dirbsim ir gyvensim kartu.Aš 100 proc .pritariu Gaidžio mintims.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS