Prezidentiniuose reitinguose – reikšmingi pokyčiai | KaunoDiena.lt

PREZIDENTINIUOSE REITINGUOSE – REIKŠMINGI POKYČIAI

  • 108

Jei prezidento rinkimai vyktų šį savaitgalį, didžiausio gyventojų palaikymo sulauktų dabartinis vadovas Gitanas Nausėda, rodo ketvirtadienį paskelbta naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa.

Jos duomenimis, lapkritį už G. Nausėdą balsuotų 22,5 proc. apklaustųjų, spalį jo palaikymas siekė 19,3 procento.

Artimiausi dabartinio prezidento varžovai, kaip rodo apklausa, yra premjerė Ingrida Šimonytė, advokatas Ignas Vėgėlė ir Socialdemokratų partijos lyderė, Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė – juos lapkritį atitinkamai palaikytų 9,1 proc. (spalį 10,1 proc.), 7,9 proc. (spalį 8,8 proc.) ir 7,1 proc. (spalį 7 proc.) gyventojų.

Toliau reitinge rikiuojasi buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas su 5,5 proc. palaikymu, parlamentaras, kurio narystė partijoje „Laisvė ir teisingumas“ sustabdyta, Remigijus Žemaitaitis su 3,3 proc. parama (spalį 3,6 proc.), buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su 2,7 proc. parama (spalį 2,1 proc.).

Seimo pirmininkę, Liberalų sąjūdžio lyderę Viktoriją Čmilytą-Nielsen rinkimuose palaikytų 2,6 proc. respondentų, kai spalį – 2,1 proc., o buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų palaikytų 2,1 proc. apklaustųjų (spalį 2,2 proc.).

7,3 proc. apklausos dalyvių nurodė, jog balsuodami rinktųsi kokį nors kitą kandidatą (spalį 11,1 proc.), o 10,8 proc. teigė, jog rinkimuose nebalsuotų (spalį 8,4 proc.). Dar 19,1 proc. apklaustųjų nurodė, jog nežino, už ką balsuotų, arba į klausimą neatsakė (spalį 18,1 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ tyrimą atliko lapkričio 17–29 dienomis, apklausta 1015 žmonių nuo 18 iki 75 metų – pusė jų į tyrėjų klausimus atsakė telefonu, kita pusė – internetu.

Tyrimo rezultatų paklaida sudaro 3,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (108)

.... TODĖL BIJO VAITKAUS IR NESUGEBA APKALTINTI..../

1992.10.25 įtvirtinam konstituciją . 47 st. sako ,kad žemė ,miškai, vanduo užsieniečiams neparduodama.... LANDSBERGIS svajojo būt išrinktas prezidentu , tad daug ką šlykščiai apgavo ir 53 st. parašė: kai konstitucija bus priimta referendumu ,seimas iki1993 10.25d gal keisti 47st pataisymu ,jei seimas nubalsuos 3/4 balsu .Ne tik tautą bet ir kitus išdūrė, nes buvo nepastebėta ir referendumas įvyko...Ten to niekšelio parašas.... 1996m pataisa buvo padaryta pirmą kartą; antrą kartą--2003m , o dabar neaišku.. 2018 ant konstitucijos pasirašė Grybauskaitė...---Atjaučiu Brazauską ,KOKĮ PRAGARĄ REIKĖJO IŠGYVENT ,KAD PRIVERTĖ TAISYTI....Miške iki ausų ginkluoti vyrukai...Šiauliuose sprogdinimas.....Jaunime, ar tai skaitot istorijoje? GĖDA TURĖTŲ BŪTI STOVĖTI ŠALIA TO ŠUNSNUKIO LANDZERGIO ĮCARINTO...TOS DALIES ISTORIJĄ SLEPIA...Tad nevadinkit pravardėm ,jei nežinot tiesos, nes kvailai atrodot ne vatos ir ne krabai .....

kažkas tokio

Visi iškrypę seniai ėmė lįst į "laisvės" partiją

Sitame

dabartiniame Lietuvos chaose reikalinga tvirta valia ir tvirta ranka.Ar gales Lietuvoje kazaka pakeisti uzsizaide su demokratija.Tik generolas Tutkus galetu iveikti sia betvarke.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS