Prezidento patarėjas: Seimas išmetė į šiukšlių dėžę migrantų žmogaus teises | KaunoDiena.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: SEIMAS IŠMETĖ Į ŠIUKŠLIŲ DĖŽĘ MIGRANTŲ ŽMOGAUS TEISES

  • 20

Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas praėjusią savaitę priėmęs Seimas išmetė į šiukšlių dėžę migrantų žmogaus teises, todėl šalies vadovas svarsto ir šių pataisų veto galimybę, sako prezidento patarėjas Povilas Mačiulis.

„Dabartinė Seimo valdančioji dauguma savo retorikoje kas trečią žodį vartoja „žmogaus teisės“. Įdomu tai, kad priimant šį įstatymą žmogaus teisės turbūt buvo užmirštos ir išmestos į šiukšlių dėžę, nes migrantai palikti be jokių žmogaus teisių, jie net neturi apeliacijos galimybės pagal tą įstatymą. Tad tikrai keista, kad tokia kryptimi nuėjo Seimas“, – Žinių radijuje antradienį kalbėjo P. Mačiulis.

Būtent todėl, anot jo, prezidentas Gitanas Nausėda šiuo metu svarsto ir artimiausiu metu priims sprendimą, ar vetuoti minėto įstatymo pataisas.

Migrantai palikti be jokių žmogaus teisių, jie net neturi apeliacijos galimybės pagal tą įstatymą.

„Dabar didžiulis klausimas, ar vetuoti šitą įstatymą su pasiūlymu, ar vis dėlto tikėtis, žinant dabartinį kontekstą ir situaciją, pasirašyti šį įstatymą tikintis, kad Seimas su Vyriausybe ištaisys šį įstatymą Seimo rudens sesijos pradžioje“, – kalbėjo patarėjas.

Seimas dėl migrantų, kertančių šalies sieną iš Baltarusijos, anplūdžio sušauktoje neeillinėje sesijoje praėjusią savaitę nutarė sutrumpinti migrantų prieglobsčio prašymo nagrinėjimo procedūras, apribojo jų teises į sprendimų apskundimą, laisvą judėjimą Lietuvos teritorijoje.

Pataisomis susiaurintos kitos jų teisės, kai šalyje dėl migrantų antplūdžio paskelbta ekstremali situacija.

Žmogaus teises ginančios nevyriausybinės organizacijos pareiškė, kad pataisos iš esmės įteisins žmogaus teisių pažeidimus ir pastatys pažeidžiamus žmones į nesaugią padėtį. Taip pat teisininkai išsakė pastabų dėl galimo pataisų prieštaravimo Konstitucijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

hmm

Migrantų ar nusikaltėlių, negerbiančių kitos šalies įstatymų?

Kuo greičiau

Šitą patarėją į šiukšlių dėžę!!!!!!!!! Teko juo nusivilti....

Gintas

Britai va tuoj priims įstatymą: ateiviams iki 4metų cypė, ateivių gabentojams iki gyvos galvos maximum. Hiperhumanistas LT Prezidentas NULIS išmąstė kitaip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS